WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η παιδαγωγική αξία του παιδικού τραγουδιού και η πορεία του μέσα στην ελληνική δισκογραφία

iekxiniΤην Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011,  στην αίθουσα Τελετών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, στον 8ο όροφο, πραγματοποιήθηκε  διάλεξη με θέμα “Η παιδαγωγική αξία του παιδικού τραγουδιού και η πορεία του μέσα στην ελληνική δισκογραφία”. Ομιλητής ήταν ο κ. Μιχάλης Γελασάκης, δημοσιογράφος, διευθυντής του περιοδικού “Δίφωνο” και εκδότης του διαδικτυακού περιοδικού www.MusicPaper.gr.  

Ο κ. Γελασάκης μίλησε στις σπουδάστριες του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΙΕΚ για τις βασικές λειτουργίες του παιδικού τραγουδιού, την παιδαγωγική του αξία  και  για το διαχωρισμό των παιδικών τραγουδιών με βάση τη δισκογραφία (παιδικά τραγούδια από βιβλία , μελοποιημένα παραμύθια, τραγούδια από το παιδικό θέατρο, τραγούδια από τον παιδικό κινηματογράφο, παιδικά τραγούδια από την τηλεόραση κ.ά.). Κατά τη διάρκεια της διάλεξης οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τραγούδια από σημαντικούς δίσκους της παιδικής δισκογραφίας καθώς και να προμηθευτούν ένα κατάλογο με τους 75 πιο σημαντικούς παιδικούς δίσκους διαχρονικά.

Η συμμετοχή των σπουδαστριών ήταν εντυπωσιακή, όπως επισήμανε η Υπεύθυνη Τομέα Παιδαγωγικών, Δρ. Μαργαρίτα Ζωγράφου, αποδεικνύοντας αφενός το ενδιαφέρον των καταρτιζομένων για θέματα παιδαγωγικής φύσης και αφετέρου την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον Τομέα Παιδαγωγικών, που πάντα στοχεύει στη δημιουργία ικανών επαγγελματιών για την αγορά εργασίας.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.