WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο του Λέστερ

ICON_newΣύμφωνα με τα αποτελέσματα της National Student Survey για το 2011, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε 120 δημόσια Πανεπιστήμια της Μεγ. Βρετανίας, το Πανεπιστήμιο του Λέστερ κατατάσσεται μεταξύ των τριών πρώτων σε ότι αφορά την ικανοποίηση των φοιτητών. Από το 2005 οπότε και ξεκίνησε να διεξάγεται η συγκεκριμένη έρευνα με την πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης το Πανεπιστήμιο του Λέστερ διατηρεί μια άριστη θέση στην κατάταξη.

Στην έρευνα που διεξήχθη φέτος συμμετείχαν 265.000 τεταρτοετείς φοιτητές από όλη τη Μεγ. Βρετανία. Τα Πανεπιστήμια κρίθηκαν ως προς την ποιότητα διδασκαλίας, τον τρόπο αξιολόγησης, την αξία υποστήριξης των φοιτητών, τη διαχείριση και τους πόρους που παρέχουν και αξίζει να σημειωθεί ότι το Λέστερ συγκέντρωσε, στο σύνολο της εμπειρίας των φοιτητών, τη μεγαλύτερη βαθμολογία αμέσως μετά το Oxford και το Cambridge!

Σύμφωνα δε και με την ετήσια αξιολόγηση από το Times Higher Education των βρετανικών The Times, το Πανεπιστήμιο του Λέστερ βραβεύθηκε για την Εξαιρετική Συνεισφορά του  στην Καινοτομία και την Τεχνολογία. Τα βραβεία αποτελούν θα έλεγε κανείς τα Όσκαρ για την ανώτατη εκπαίδευση και αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της συγκεκριμένης διοργάνωσης το Λέστερ είχε βραβευθεί το 2009 ως το Πανεπιστήμιο του Έτους (University of the Year) για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, για τη συνολική εξαιρετική του πορεία.

Σε μια εποχή δύσκολη όπως η σημερινή, το να επικεντρώνεται κανείς στις ανάγκες των φοιτητών και πολύ περισσότερο να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία και το Λέστερ καταφέρνει να εκπληρώνει τις προσδοκίες των φοιτητών του, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας NSS, αλλά και οι ετήσιες αξιολογήσεις από έγκυρους και καταξιωμένους φορείς. Η iCon Interantional Training συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Λέστερ πάνω από 15 χρόνια προσφέροντας υποστήριξη στους εξ αποστάσεως φοιτητές του Πανεπιστημίου με τη μέθοδο της ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης. Φιλοσοφία και αποστολή της iCon είναι η προσφορά στην Ελλάδα Προγραμμάτων σπουδών εξ αποστάσεως με υψηλή διαχρονική αξία και αν μη τι άλλο οι συνεχείς διακρίσεις του Πανεπιστημίου του Λέστερ αποτελούν επιβεβαίωση και των προσπαθειών της iCon να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες και απαιτήσεις του Πανεπιστημίου και των φοιτητών του!

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του Πανεπιστημίου του Λέστερ και τις επόμενες ενάρξεις τους απευθυνθείτε στα τηλ. 210 9248534, 210 9248065 και στα www.icon.gr, info@icon.gr

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.