WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

O δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης μιλάει στους φοιτητές MBS College για το νέο του δημοσιογραφικό εγχείρημα “Τηλεόραση από τους πολίτες”

mbs

Το Creative Lab (Δημιουργικό Εργαστήρι) -μια νέα ομάδα δημιουργικής σκέψης και έκφρασης που έχει συσταθεί από καθηγητές του MBS College, με στόχο να συγκεντρώσει, να δημιουργήσει και να παρουσιάσει Δημιουργικές Ιδέες, στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου για αρχή- ξεκίνησε το έργο της με μια σειρά από παρουσιάσεις δουλειάς επαγγελματιών που προσφέρουν ο καθένας, κάτι νέο, ξεχωριστό και καινοτόμο στο χώρο του.

Στο πλαίσιο αυτής της σειράς παρουσιάσεων, την περασμένη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011, επισκέφτηκε και μίλησε στους φοιτητές του MBS College ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης* για την καινούρια τάξη πραγμάτων στον τομέα της δημοσιογραφίας, όπως αυτή διαμορφώνεται στο συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον του διαδικτύου με τη δυναμική συμμετοχή μη-επαγγελματιών δημοσιογράφων στην παραγωγή ειδήσεων. Παρουσίασε το καινούριο του εγχείρημα, το «Τηλεόραση από τους Πολίτες» (https://www.politestv.gr/), έναν ιστότοπο που επαναπροσδιορίζει τη παρουσίαση ειδήσεων και συμπληρώνει το κενό που αφήνουν οι προφανείς τρόποι, όπως τα τηλεοπτικά δελτία. Παράλληλα, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στη χρήση των πολυμέσων στη σύγχρονη δημοσιογραφία και στις επιλογές που ανοίγονται σε άτομα που ασχολούνται με κάποιον από τους σχετικούς κλάδους.

Το ενδιαφέρον των φοιτητών που παρακολούθησαν τη συζήτηση ήταν ζωηρό. Υπέβαλλαν ερωτήματα, τόσο σε σχέση με τεχνικά ζητήματα όσο και για το ρόλο του δημοσιογράφου στο σύγχρονο περιβάλλον, ενώ παράλληλα η συζήτηση επεκτάθηκε σε θέματα διαχείρισης ειδήσεων και απόψεων όπως αυτές εκφράζονται στη δημόσια σφαίρα.

Ένας από τους στόχους που επιτεύχθηκαν σε αυτή την ομιλία ήταν να ενημερωθούν οι φοιτητές για τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να εμπνευστούν για να δουν το αντικείμενό τους έξω από τον κλειστό κύκλο των θεωριών που διδάσκονται μέσα στην αίθουσα.

Σύντομα, θα ανακοινωθεί η επόμενη ομιλία, την οποία θα είναι ευπρόσδεκτοι να την παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι εκτός κολλεγίου.



* Ο Μάριος Διονέλης, γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Από το 2009 ζει μόνιμα στην Κρήτη και εργάζεται ως ανταποκριτής του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ. Παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή “Πίσω Σελίδες” στον Σκάι Κρήτης 92,1 fm, καθημερινά στη 1 το μεσημέρι. Γράφει στην εβδομαδιαία εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς. Κείμενά του δημοσιεύονται επίσης στο περιοδικό ΜΟΝΙΤΟΡ και στο site Flashnews.gr. Συνεργάζεται με την εκπομπή «Εξάντας» του Γ. Αυγερόπουλου ενώ συμμετέχει στην ομάδα παραγωγής της πλατφόρμας «Τηλεόραση από τους Πολίτες» (politestv.gr). Στην Αθήνα, υπήρξε από τα πρώτα μέλη της συντακτικής ομάδας του TVXS και εργάστηκε για χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.