WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Δημοσιογραφίας

MBS-diagwnismos

Τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής, για μελλοντικούς δημοσιογράφους διοργανώνει το MBS College. 

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους, νέοι με όραμα και έφεση στη δημοσιογραφία, αλλά και τη δημιουργική γραφή. Οι τρεις καλύτεροι μελλοντικοί δημοσιογράφοι θα δουν τα κείμενα τους δημοσιευμένα σε μεγάλα Μέσα Επικοινωνίας της Κρήτης, ενώ ο πρώτος θα κερδίσει μία ετήσια υποτροφία στο τμήμα Print Journalism, του Bachelors in Print Journalism που έχει συνολική διάρκεια φοίτησης τρία έτη. 

Θέμα του διαγωνισμού είναι “Κοινωνία σε κρίση. Νέες τάσεις και τρόπος ζωής των νέων σε περιβάλλον αβεβαιότητας” ενώ στόχο έχει ν’ αναδείξει τις αλλαγές που βιώνουν οι νέοι σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό πλαίσιο. 

Οι επίδοξοι δημοσιογράφοι θα έχουν στη διάθεση τους 1 μήνα προετοιμασίας του ρεπορτάζ τους, από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 31 Αυγούστου. 
Περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και οι βασικές κατευθύνσεις για τη σύνταξη του ρεπορτάζ θα δοθούν την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 6.00 το απόγευμα από το δημοσιογράφο και καθηγητή στο τμήμα δημοσιογραφίας του Nottingham Trend University, κύριο Γιάννη Ζωράκη, στις εγκαταστάσεις του MBS College στην Θέρισο (Ολυμπιονικών 84 και Αντήνορος). 

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν μελλοντικοί δημοσιογράφοι από 17 ετών και πάνω με κοινό, το ενδιαφέρον τους για τη Δημοσιογραφία και το Ρεπορτάζ. 

Το θέμα του διαγωνισμού προσεγγίζει  το πώς αντιμετωπίζουν οι νέοι τις διαμορφωμένες συνθήκες στον τόπο τους, πόσο έχουν επηρεαστεί οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από την κρίση. Πιο συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν είναι τα εξής:1) Πως βιώνουν οι νέοι την κρίση;2) Πως έχει επηρεαστεί η καθημερινότητά τους;3) Τι έχει αλλάξει;

Το ρεπορτάζ θα έχει όριο λέξεων 600 – 1.000 λέξεις και θα ακολουθεί τους Διεθνείς Κανόνες Σωστής Συγγραφής. Γι’ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του ρεπορτάζ: 

  • 2-4 δηλώσεις νέων για το πώς αντιλαμβάνονται την κρίση και πόσο τους έχει επηρεάσει. 
  • 1-2 επίσημες τοποθετήσεις παραγόντων από τη Δημόσια Διοίκηση όπως δημάρχων, αντιδημάρχων ή/και εκπροσώπων Οικονομικού Επιμελητηρίου, για το πώς βλέπουν αυτοί την κατάσταση. 
  • Τέλος, θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν εξωτερικές πηγές όπως επίσημα στοιχεία από έρευνες εφόσον υπάρχουν.

Αξίζει να τονιστεί πως τo Bachelor Print Journalism είναι το μοναδικό πρόγραμμα Δημοσιογραφίας Διεθνούς πανεπιστημίου που προσφέρεται στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα με συνεχείς διακρίσεις στους πιο αναγνωρισμένους οργανισμούς δημοσιογραφίας του κόσμου όπως το NCTJ (Εθνικό Συμβούλιο για την εκπαίδευση των δημοσιογράφων). Χαρακτηρίζεται από υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και πτυχιούχους που πετυχαίνουν στην αγορά εργασίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και αποστολή κειμένων, μπορείτε να επικοινωνήστε με το MBS College στα τηλέφωνα 2810 342 700 και στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.