WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ανακαλύπτοντας την Ευρώπη με 2CV

3-Stratorg-Challenge

3ο Stratorg Challenge 2011

Από τις 30 Ιουνίου 2011 σπουδαστές από εννέα Ανώτατες Σχολές της Γαλλίας διασχίζουν τους δρόμους της Ευρώπης οδηγώντας τα θρυλικά 2CV.  Η Θεσσαλονίκη θα τους υποδεχθεί στις 7 και 8 Ιουλίου.

 

Stratorg Challenge, μια ανθρώπινη περιπέτεια γεμάτη ανακαλύψεις

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού που θα διαρκέσει ένα μήνα, 40 σπουδαστές θα οργώσουν τους δρόμους της Ευρώπης στο τιμόνι των θρυλικών 2CV. Μέσα από μια διαδρομή 7000 χιλιομέτρων θα διασχίσουν 12 χώρες με διαφορετικά και πολύμορφα τοπία: από τη Γαλλία στην Ουκρανία, περνώντας από την Ελβετία και την Ελλάδα και συλλέγοντας ποικίλες εικόνες!

Μια πνευματική περιπέτεια που πλαισιώνεται από συμβούλους

Σε κάθε ομάδα έχει ανατεθεί μία πόλη της διαδρομής όπου, με την υποστήριξη ενός συμβούλου της εταιρείας Stratorg, η ομάδα θα οργανώσει συζήτηση πάνω σε θέματα τοπικού κοινωνικού προβληματισμού τα οποία θα αναπτύξει στη συνάντηση που θα ακολουθήσει με Ευρωπαίο παράγοντα. 

Σε ό,τι αφορά το πέρασμα τους από την πόλη μας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης έχει ετοιμάσει το εξής πρόγραμμα: 

Πέμπτη 7 Ιουλίου: Υποδοχή από το Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κο Julien Chiappone-Lucchesi. Θα ακολουθήσει δεξίωση που θα παραθέσει ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα, κος Christian Thimonier. Στο τέλος της βραδιάς οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Ziad Rajab και του συγκροτήματος Λωξάντρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές του κόσμου στο Λιμάνι» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 8 Ιουλίου: Συνάντηση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στις 11 πμ με Έλληνες σπουδαστές και καθηγητές πανεπιστημίου και διεξαγωγή συζήτησης με θέμα τις προοπτικές των νέων στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ελλήνων και Γάλλων φοιτητών, του Navarino Network, του Open Coffee και ακαδημαϊκοί του Διεθνούς Πανεπιστημίου. 

Μετά από ένα περίπατο στην πόλη, η ημέρα θα τελειώσει με μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κο Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο. 

Τούτο το ταξίδι, και οι πολλαπλές και ποικίλες συναντήσεις με το κοινό, με Έλληνες αλλά και Γάλλους φοιτητές της Θεσσαλονίκης, αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για αυτά τα μελλοντικά στελέχη επιχειρήσεων να διευρύνουν το πνεύμα τους κατά την επαφή τους με την ελληνική πραγματικότητα, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για την επόμενη πόλη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.stratorgchallenge.com

Ταυτότητα Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: 

  • Η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης, η οποία προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance.
  • Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, η οποία προσφέρει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies.
  • Η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας, η οποία προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Energy Systems (με δύο κατευθύνσεις: Energy Systems Management, Renewable Energy) και MSc in Information and Communication Technology Systems (με τέσσερις κατευθύνσεις: Information Systems Management, Communication System Management, Health Information Systems, Information Systems for Sustainable Growth (Green ICT)).

Επικοινωνία: 

 Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: Μαριάνθη Πάσχου, Υπηρεσία πολιτιστικών, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2310 821 231, Λεωφόρος Στρατού 2Α, 54007 Θεσσαλονίκη.

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Ιωάννης Κώνστας, Program Manager, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2310807532, 14ο χμ Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, 57001 Θέρμη

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.