WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Διδακτορικό Πρόγραμμα Θεωρητικής Κοσμολογίας

panaigaiou-phd

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσει περιορισμένο αριθμό θέσεων Υποψηφίων Διδακτόρων στην περιοχή της Θεωρητικής Κοσμολογίας. 

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή σε μια από τις παρακάτω ενδεικτικές επιστημονικές περιοχές της Γενικής Θεωρίας Σχετικότητας και της Κοσμολογίας:

  • Σχετικιστική Κοσμολογία (Relativistic Cosmology)
  • Βαθμωτές-Τανυστικές Κοσμολογίες (Scalar-Tensor Theories)
  • Κοσμολογίες με Κβαντικές Βαρυτικές Διορθώσεις (Higher Order Gravity)
  • Μεμβράνες (Brane Cosmology)
  • Ολικές Μέθοδοι στην Μαθηματική Σχετικότητα (Global Methods).
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Κατοχή Πτυχίου Τμήματος Μαθηματικών ή Φυσικής ή συναφούς Τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου της αλλοδαπής. (Σημειώνεται ότι μπορούν να γίνουν δεκτοί υποψήφιοι οι οποίοι θα έχουν ολοκληρώσει τις προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου τον Σεπτέμβριο του 2011.)
  • Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.

Υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις κριθούν ως επιτυχείς ανακηρύσσονται Υποψήφιοι Διδάκτορες και εισέρχονται στο Διδακτορικό Πρόγραμμα Θεωρητικής Κοσμολογίας μέσω του προδιδακτορικού κύκλου μαθημάτων, ο οποίος είναι διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους και προηγείται του καθαρά ερευνητικού, τριετούς κύκλου της Διδακτορικού Προγράμματος.

Η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων εισαγωγής στο Διδακτορικό Πρόγραμμα για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012  λήγει την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011. Κατά την επιλογή ενός νέου υποψήφιου διδάκτορα διεξάγεται προσωπική συνέντευξη.

Για περαιτέρω πληροφόρηση σχετικά με το Διδακτορικό Πρόγραμμα Θεωρητικής Κοσμολογίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Ε. Παπαγρηγορίου, (τηλ.: 22730 82014, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icsd.aegean.gr/dptc .

Σπύρος Κωτσάκης,  Καθηγητής 
Υπεύθυνος Διδακτορικού Προγράμματος 
Πρόεδρος του Τμήματος

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.