WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Καινοτομία στην εργασία

ziridi-education

ziridiΤα Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ, εφαρμόζουν εδώ και 10 χρόνια το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για  μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων όλης της Αττικής.

 

To πρόγραμμα ξεκινά με την αποστολή μαθητών σε επαγγελματικούς και πανεπιστημιακούς χώρους την Τρίτη, 5 Απριλίου και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011. Οι επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί ανάλογα με το επάγγελμα που έχουν επιλέξει ή έχουν οραματιστεί οι μαθητές να ασκήσουν, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση, ενημέρωση και βιωματική εμπειρία του επαγγέλματος ή της σχολής της επιλογής τους.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011, οι μαθητές συμπληρώνουν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού μέσω του οποίου ανιχνεύονται οι κλίσεις και οι δεξιότητές τους, καθώς και τα επαγγέλματα που ανταποκρίνονται σε αυτές. 

Τέλος, στον επίλογο της εκδήλωσης, την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011, Εταιρείες και Οργανισμοί προβάλουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες τους, αλλά και ενημερώνουν τους μαθητές για τις συνθήκες και την αγορά εργασίας μέσω «περιπτέρων». Παράλληλα, πραγματοποιούνται, σε διαφορετικό χώρο, μαθητικά εργαστήρια (workshops) που αποσκοπούν στην καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των μαθητών και τους βοηθούν να ανακαλύψουν το επαγγελματικό τους προφίλ. Στη συνέχεια οι μαθητές από διάφορα σχολεία της Αττικής παρουσιάζουν τις εργασίες τους στο Μαθητικό  Forum.

Η όλη εκδήλωση κορυφώνεται στις 17:00 με πάνελ διακεκριμένων ομιλητών:

  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
  • Άρης Σπηλιωτόπουλος, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Παιδείας
  • Λιάνα Κανέλλη, Βουλευτής-Δημοσιογράφος
  • Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Γενικής Λαπαροσκοπικής Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
  • Θεοφίλου Ανδρέας, Πυρηνικός Φυσικός, τέως Δ/ντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»
  • Χρυσούλα Στεργίου, Σύμβουλος Σ.Ε.Π. – Υπεύθυνη  ΚΕΣΥΠ Κορωπίου
  • Γιώργος Γκόλιος, Φιλόλογος, Υπεύθυνος Προγράμματος ΣΕΠ Νέας Γενιάς Ζηρίδη


Χαιρετισμό απευθύνουν:

  • Κατερίνα Ζηρίδη, Πρόεδρος Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη, 
  • Στέφανος Καπέλλας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, 
  • Γιάννης Βενετσάνος, Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Ζηρίδη. 

 Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ενώ συντονίστρια του πάνελ θα είναι η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη

Το CAREER FORUM (Πέμπτη και Παρασκευή) θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, (Σπάτα, Αττική Οδός, έξοδος 16Ρ προς Ραφήνα). Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Για περσσότερες πληροφορίες,


Σίλια Μπαμπέτα

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.