WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική» εξ αποστάσεως από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική» εξ αποστάσεως από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ένα καινοτόμο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο: «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική», προσφέρει, εξ αποστάσεως, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ). Πρόκειται για το μοναδικό εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται στον ελληνόφωνο χώρο με αντικείμενο έναν κλάδο αιχμής, που γνωρίζει σημαντική άνθηση διεθνώς. Το Πρόγραμμα έχει στρατηγικές συνεργασίες με τρία ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια, ήτοι το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Βιοηθικής και Δικαίου και το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοηθική - Ιατρική Ηθική» εστιάζει στις θεωρητικές βάσεις και στα σύγχρονα ζητήματα που αφορούν στην Βιοηθική και στην Ιατρική Ηθική, για την αντιμετώπιση των βιοηθικών προβλημάτων και θεμάτων δεοντολογίας στον χώρο της ιατρικής, με γνώμονα τη ραγδαία πρόοδο στις λεγόμενες ‘επιστήμες της ζωής’, αλλά και τις σύγχρονες προσεγγίσεις των θεμάτων αυτών. Απευθύνεται πρωτίστως σε λειτουργούς υγείας, νομικούς και άλλους συναφείς επιστήμονες, οι οποίοι προσεγγίζουν τα ζητήματα της Βιοηθικής και της Ιατρικής Ηθικής είτε από τη σκοπιά των ανθρωπιστικών επιστήμων και της φιλοσοφίας, είτε επί τη βάσει της ιατρικής, της βιολογίας και άλλων συναφών κλάδων. Φιλοδοξεί να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και τους καθιστούν λιγότερο ευάλωτους σε πλάνες και ολισθήματα. Επιπρόσθετα, το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση της κριτικής ικανότητας των επαγγελματιών υγείας, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία και ποιότητα της ανθρώπινης ζωής, αλλά και αναδεικνύει τους σύγχρονους προβληματισμούς και τις νομικές θεωρήσεις των ποικίλων ζητημάτων που άπτονται της Βιοηθικής και της Ιατρικής Ηθικής.

 

AnoiktoPanKyprou Vioithiki0724Το Πρόγραμμα πιστώνεται με 120 μονάδες ECTS και ο ελάχιστος χρόνος πλήρους φοίτησης είναι τα τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Εκπτώσεις (από 10% ως πλήρη απαλλαγή) παρέχονται από το Πανεπιστήμιο σε δικαιούχους υποψήφιους φοιτητές με λιγότερες ευκαιρίες, όπως άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ.. Επιπρόσθετα, παρέχεται έκπτωση 7% σε όσους φοιτητές εξοφλήσουν πλήρως το κόστος των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι δημόσιο, καινοτόμο και ψηφιακό Πανεπιστήμιο, ειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποστολή την προώθηση της δια βίου μάθησης. Το ΑΠΚΥ αξιοποιεί όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευελιξία και την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει για τη φοίτησή του. Το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό υποστηρίζει και καθοδηγεί τους φοιτητές, ώστε να επιτύχουν τους μαθησιακούς τους στόχους.

 

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στο ΜΠΣ «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική», αλλά και στα υπόλοιπα 20 Μεταπτυχιακά και 4 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου 2024 μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστήμιου: https://admissions.ouc.ac.cy/admissions.

www.ouc.ac.cy | +357 22411600 / 711 | Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

*Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.