WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Καθηγητής μιλάει για το σχολείο μας: Μαρία Πριοβόλου, μαθηματικός

Καθηγητής μιλάει για το σχολείο μας: Μαρία Πριοβόλου, μαθηματικός

Η συνεργασία μου με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023.


Έχοντας επί σειρά ετών αποκλειστικά εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αισθάνθηκα πολύ διαφορετικά στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Προτύπου σε σχέση με πρότερους χώρους εργασίας.

Το πρώτο και βασικό χαρακτηριστικό αυτού του σχολείου είναι η αίσθηση φροντίδας προς τους εκπαιδευτικούς, η κουλτούρα αλληλοβοήθειας (όπως καθημερινά λέει η ακαδημαϊκά υπεύθυνη μου «Όλοι βοηθάμε όλους!») και ο σεβασμός προς κάθε εκπαιδευτικό. Όλα αυτά δεν αποτελούν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά είναι αποτέλεσμα της φιλοσοφίας, αλλά και της στάσης ζωής της Διεύθυνσης του σχολείου.


EuroProt Priovolou0624aΗ ακαδημαϊκή φιλοσοφία του σχολείου είναι μαθητοκεντρική με έμφαση στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να αποφύγει την καθοδηγούμενη διδακτική πράξη και να εφαρμόσει πρακτικές που θα απελευθερώσουν τη σκέψη του μαθητή, θα του δώσουν την ευκαιρία να ανακαλύψει τη νέα γνώση και να τη μετουσιώσει σε μεταγνώση σταδιακά. Κάθε διδακτική ώρα είναι μοναδική και ουσιαστική.


Πραγματικά, στο Ευρωπαϊκό Πρότυπο, ο εκπαιδευτικός αισθάνεται ελεύθερος να σχεδιάσει πρωτότυπα διδακτικά σενάρια και να τα εφαρμόσει στην πράξη. Το αποτέλεσμα κάθε διδακτικής πρακτικής κρίνεται από τους ίδιους τους μαθητές και τη θετική τους στάση απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κι αυτό είναι που σε γεμίζει με θετική ενέργεια για να συνεχίσεις να δημιουργείς.

Επειδή όταν διδάσκεις σε ένα εκπαιδευτικό οργανισμό που η θετική ενέργεια είναι το πρώτο που εισπράττεις, τότε οδήγησε στο να σέβεσαι το έργο σου και των γύρω σου. Κι αυτός ο σεβασμός σε βοηθάει να εξελίσσεσαι σαν εκπαιδευτικός και σαν άνθρωπος.

Μαρία Πριοβόλου
Μαθηματικός, Msc


- Για περισσότερες πληροφορίες: https://eps.edu.gr/kathigites-milane-gia-to-scholeio-mas-maria-priovolou-mathimatikos

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.