WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Σχολική γιορτή 2024 από τους μαθητές Ε’ & Στ’ Δημοτικού με θέμα: Ο Ελληνισμός του Πόντου και της Μικράς Ασίας

Σχολική γιορτή 2024 από τους μαθητές Ε’ & Στ’ Δημοτικού με θέμα: Ο Ελληνισμός του Πόντου και της Μικράς Ασίας

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για τη συγκινητική και επιμορφωτική γιορτή που διοργανώθηκε στο σχολείο μας από τους μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού, με θέμα: “Ο Ελληνισμός του Πόντου και της Μικράς Ασίας”.

 

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε έναν φόρο τιμής στην ιστορία και τον πολιτισμό του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, καθώς και μια ευκαιρία για τα παιδιά μας να γνωρίσουν καλύτερα τις ρίζες και την κληρονομιά μας.

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

19:30: Άφιξη και καλωσόρισμα
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την άφιξη των γονέων και των μαθητών. Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, τα οποία ετοίμασαν με αγάπη οι γονείς των μαθητών.

 

19:45: Ομιλία και Παρουσίαση
Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού παρουσίασαν μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού. Με τη βοήθεια πολυμέσων, οι μικροί μας ομιλητές κατάφεραν να μεταφέρουν το κοινό σε εκείνες τις εποχές και να αναδείξουν τη σημαντικότητα της διατήρησης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

 

20:00: Θεατρικό Δρώμενο
Ακολούθησε ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές, το οποίο αναπαριστούσε σκηνές από τη ζωή των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Οι μικροί μας ηθοποιοί ενσάρκωσαν με εξαιρετική ερμηνεία τους ήρωες της εποχής, ζωντανεύοντας τις δυσκολίες, τις χαρές και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι πρόγονοί μας.

 

20:30: Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα όπου οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου και της Μικράς Ασίας, συνοδευόμενοι από παραδοσιακή μουσική.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://eps.edu.gr/scholiki-giorti-2024-apo-tous-mathites-e-st-dimotikou-me-thema-o-ellinismos-tou-pontou-kai-tis-mikras-asias/

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.