WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Πανελλήνιες 2024 | Τα ναι και όχι των Εξετάσεων από την Pilot Pen Greece

Matalon1Οι Πανελλήνιες 2024 είναι προ των πυλών. Την αυλαία ανοίγουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις 30 Μαΐου 2024 και την επόμενη ημέρα παίρνουν την σκυτάλη οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 το πρωί και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις Εξεταστικές Αίθουσες μισή ώρα πριν (08:00). Η εξέταση κάθε μαθήματος διαρκεί 3 ώρες.

 

Οι Πανελλήνιες για τα Γενικά Λύκεια ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου 2024, ενώ για τα ΕΠΑΛ πέντε ημέρες αργότερα (17 Ιουνίου 2024). Λόγω των Ευρωεκλογών (Κυριακή 09 Ιουνίου 2024) τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα διεξάγονται εξετάσεις την Παρασκευή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Η λίστα με τα πράγματα που επιτρέπονται μέσα στην Αίθουσα Εξετάσεων είναι περιορισμένη και πολύ συγκεκριμένη, ενώ υπάρχουν και αντικείμενα που απαγορεύονται και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε μηδενισμό του γραπτού.

 

Matalon2Αντικείμενα που επιτρέπονται:

• αποκλειστικά και μόνο στυλό ανεξίτηλης μελάνης μαύρου ή μπλε χρώματος *
• μολύβι**
• γόμα
• γεωμετρικά όργανα και
• μπουκαλάκι με νερό, χυμό ή αναψυκτικό.

* Τα στυλό Frixion της Pilot, τα οποία γράφουν και σβήνουν, δεν προτείνονται. Το μελάνι τους εξαφανίζεται στους 65ºC και επανεμφανίζεται στους -20ºC περίπου (κατάψυξη). Όλα τα ανεξίτηλα στυλό της Pilot όμως, είναι ιδανικά (αρκεί να έχουν μπλε ή μαύρο μελάνι)!
** Το μολύβι δεν επιτρέπεται στις εξετάσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

 

Υπάρχουν αντικείμενα που απαγορεύονται ρητά εντός των Εξεταστικών Αιθουσών:

• Βιβλία
• Τετράδια
• Σημειώσεις
• Αριθμομηχανές
• Κινητά τηλέφωνα
• Διορθωτικό υγρό ή ταινία
• Ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης, μετάδοσης ή επικοινωνίας πληροφοριών, καθώς και άλλα αντικείμενα πέραν όσων επιτρέπονται από την Κ.Ε.Ε. ή τη Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.


Matalon3Εάν ο υποψήφιος μεταβεί στο Εξεταστικό Κέντρο με κινητό τηλέφωνο, οφείλει να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Επιτροπής και να το παραδώσει. Τα κινητά τηλέφωνα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο εντός του σχολείου και παραδίδονται κατά την αποχώρηση των υποψηφίων.

Για να εισέλθουν οι υποψήφιοι στις Αίθουσες Εξέτασης θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Δελτίο Εξεταζόμενου, που πιστοποιεί την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Οι Επιτηρητές διενεργούν όλους τους απαραίτητους ελέγχους και φέρουν την ευθύνη για την τήρηση των κανόνων. Είναι δε, αρμόδιοι για να επιλύσουν οποιαδήποτε απορία προκύψει.

 

Οι ώρες πριν τις Πανελλήνιες

Είναι λογικό και αναμενόμενο οι υποψήφιοι, όσο πλησιάζει η ώρα των Εξετάσεων να διακατέχονται από αγωνία και άγχος. Τί μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους:

► Να ετοιμάσουν ό,τι πρέπει να έχουν μαζί από την προηγούμενη ημέρα, ώστε το πρωί της Εξέτασης να μην έχουν και αυτή την έννοια.
► Να προσπαθήσουν να κοιμηθούν επαρκώς το προηγούμενο βράδυ. Δύσκολος στόχος, αλλά η έλλειψη ύπνου δεν βοηθάει στην συγκέντρωση κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και επιτείνει το στρες.
► Να φάνε ένα ελαφρύ, αλλά τονωτικό πρωϊνό. Καλό θα ήταν να μην πάνε να γράψουν νηστικοί.
► Να αποφύγουν το διάβασμα της τελευταίας στιγμής έξω από το Εξεταστικό Κέντρο.
► Να σκέφτονται θετικά και να μην προεξοφλούν αρνητικά αποτελέσματα ή κακές επιδόσεις πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι Εξετάσεις.

 

Κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων

Έχει πολύ μεγάλη σημασία κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων, ο υποψήφιος να δημιουργεί για τον εαυτό του τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Για αυτό καλό θα ήταν:

► Να διαβάσει τα θέματα με προσοχή και ψυχραιμία.
► Να μην βγάλει βιαστικά συμπεράσματα για το βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας των θεμάτων. Τέτοιες αξιολογήσεις μπορεί στην πραγματικότητα να είναι λανθασμένες και να οδηγήσουν είτε σε αύξηση τους άγχους ή σε υποτίμηση των απαιτήσεων των θεμάτων.
► Να ξεκινήσει με τα θέματα που γνωρίζει καλύτερα.
► Αν δυσκολευτεί σε κάποιο σημείο, να προχωρήσει στο επόμενο και να επιστρέψει αργότερα.
► Ενδιάμεσα να πίνει νερό ή ό,τι άλλο πόσιμο διαθέτει.
► Αν νιώσει ότι «κολλάει», να πάρει βαθιές ανάσες και να εστιάσει για λίγο την προσοχή αλλού, για να καθαρίσει το μυαλό.
► Σε περίπτωση που ολοκληρώσει νωρίτερα, να μην παραδώσει, αλλά να εκμεταλλευτεί όλο τον διαθέσιμο χρόνο για επανελέγχους του γραπτού.
► Να μην τα παρατήσει μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

 

Η περίοδος των Πανελληνίων είναι ιδιαίτερα απαιτητική και αγχωτική, όχι μόνο για τους υποψηφίους, αλλά και για τους οικείους τους. Παρόλα αυτά η ζωή δε τελειώνει εδώ!

Η εισαγωγή ή μη στο Πανεπιστήμιο ή την Σχολή που επιθυμεί ένα παιδί δεν καθορίζει το μέλλον του, ούτε την επιτυχία στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και σίγουρα δεν πιστοποιεί την ευτυχία!

Καλή προετοιμασία, ψυχραιμία, θετική σκέψη και αισιοδοξία είναι οι λέξεις κλειδιά για την Πανελλήνιες.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σε κάθε έναν υποψήφιο ξεχωριστά!


Pilot Pen Greece
Αποκλειστικοί Αντιπρόσωποι & Διανομείς
Matalon S.A.
www.matalon.gr
FB | Pilot Pen Greece
Instagram | @pilotpen.greece

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.