WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

6 Κορυφαίες Στρατηγικές για την Online Μάθηση Αγγλικών

SkypenglishΤα αγγλικά είναι η πιο γνωστή γλώσσα παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα στο τομέα της τεχνολογίας, του τουρισμού, της επιστήμης κλπ. Αν θέλετε να «φρεσκάρετε» ξανά τις γνώσεις σας στη αγγλική γλώσσα προκειμένου να μετακομίσετε και να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στο εξωτερικό ή αν επιθυμείτε να ξεκινήσετε να μάθετε από την αρχή την συγκεκριμένη γλώσσα μα δεν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο, υπάρχει λύση. Αυτή βρίσκεται στην εξ αποστάσεως μάθηση αγγλικών. Τι είναι η online μάθηση και ποιες είναι οι στρατηγικές που μπορούν να σας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σας, θα παρουσιαστούν στην συνέχεια του κειμένου.


Τι είναι η Μάθηση Αγγλικών Online;

Αρχικά, είναι χρήσιμο να εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε με την φράση ‘online μάθηση αγγλικών’. Έτσι, με αυτή την φράση αναφερόμαστε στη διαδικασία που κάνει ένα άτομο προκειμένου να καταφέρει να μάθει άριστα την αγγλική γλώσσα με πολύτιμο βοηθό το διαδίκτυο.

Για να είναι εφικτή η μάθηση των αγγλικών χρησιμοποιούνται ειδικές ψηφιακές πλατφόρμες και διάφορες εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (mobile apps). Επίσης, ένα άτομο που επιθυμεί να μάθει αγγλικά είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει διαδικτυακά μαθήματα με κάποιον/α καθηγητή/τρια, να παρακολουθήσει διάφορα βίντεο, σεμινάρια ή συνέδρια στα αγγλικά.

Για να είναι πιο διασκεδαστική η διαδικτυακή μάθηση αγγλικής γλώσσας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και online παιχνίδια που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του ατόμου για την γλώσσα. Ή μπορεί να επικοινωνήσει και με άλλα άτομα από το εξωτερικό μέσω διαδικτύου προκειμένου να εξασκήσει τον προφορικό του λόγο σε αυτή την γλώσσα.


Ποιες είναι οι Κορυφαίες Στρατηγικές για εκμάθηση Αγγλικών Online;

Για να μάθετε γρήγορα και εύκολα την αγγλική γλώσσα μέσω διαδικτύου υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορούν να σας ωφελήσουν. Στις επόμενες γραμμές του άρθρου θα προβληθούν οι έξι πιο δημοφιλείς και κορυφαίες στρατηγικές για την online εκμάθηση. Έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε μία στρατηγική που ταιριάζει καλύτερα με τις προτιμήσεις σας και το επίπεδο εξοικείωσης σας με την γλώσσα ή έναν συνδυασμό στρατηγικών για βέλτιστο αποτέλεσμα.


Αναζητήστε καθηγητή για ιδιαίτερα αγγλικά Online

Η πρώτη αξιόλογη στρατηγική είναι να ψάξετε να βρείτε έναν/μία καθηγητή/τρια αγγλικής φιλολογίας προκειμένου να πραγματοποιήσετε μαζί για ένα χρονικό διάστημα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών online. Αν δεν έχετε επιχειρήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν να αναζητήσετε έναν καθηγητή στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να τρομάξετε. Είναι μία πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτή την αναζήτηση, πληκτρολογώντας στην Google κάποιες φράσεις-κλειδιά όπως «καθηγητής αγγλικών, online», «ιδιαίτερα εξ αποστάσεως αγγλικά» κλπ. Με αυτές τις φράσεις θα εμφανιστούν διάφορα ονόματα καθηγητών που διδάσκουν την αγγλική γλώσσα μέσω διαδικτύου.

Επικεντρωθείτε στους καθηγητές που έχουν θετικές κριτικές και διαθέτουν μεγάλη πείρα στην online διδασκαλία των αγγλικών. Αρκετοί καθηγητές παρέχουν ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα προκειμένου ο μαθητής να καταλάβει το στυλ της διδασκαλίας τους και να δει αν του ταιριάζει ή όχι.

Γι αυτό, φροντίστε να συναντηθείτε με διαφορετικούς καθηγητές και να δείτε διάφορα στυλ διδασκαλίας ώστε να βρείτε τον ιδανικό καθηγητή που θα ταιριάζει άψογα στις προτιμήσεις και στις ανάγκες σας. Όταν καταλήξετε σε κάποιον, μη παραλείψετε να συζητήσετε μαζί του για τον στόχο σας για να προσαρμόσει τον τρόπο διδασκαλίας του σε αυτόν.


Εγγραφείτε σε Μαθήματα Αγγλικών Online με Έμπειρους Δασκάλους

Επίσης, αν δεν προτιμάτε τα ιδιαίτερα, μπορείτε να εγγραφείτε σε μαθήματα αγγλικής γλώσσας που πραγματοποιούν έμπειροι δάσκαλοι σε group μαθητών. Η εγγραφή σε αυτές τις online πλατφόρμες είναι απλή. Σε πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες επιτρέπεται η αναζήτηση καθηγητών με βάση τα φίλτρα, όπως είναι το επίπεδο εμπειρίας, τον αριθμό των μαθητών σε κάθε e-class καθώς και την διαθεσιμότητα. Μπορείτε, ακόμη, να ελέγξετε τα σχόλια και τις κριτικές άλλων μαθητών για κάθε δάσκαλο ξεχωριστά.

 

Χρησιμοποιήστε Online Εφαρμογές ή Προγράμματα Μάθησης Αγγλικών

Εάν αυτό το διάστημα δεν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε εξ αποστάσεως μαθήματα αγγλικών με κάποιον καθηγητή αγγλικής φιλολογίας, μπορείτε να ενισχύσετε τις δεξιότητες σας στη γλώσσα, χρησιμοποιώντας online εφαρμογές. Αυτές προσφέρουν διάφορα διαδραστικά μαθήματα, γρίφους, ενδιαφέροντα παιχνίδια και ασκήσεις που επικεντρώνονται σε διάφορες πτυχές της αγγλικής γλώσσας ανάλογα με το τι ενδιαφέρεστε να μάθετε.


Υπάρχει μεγάλη ποικιλία online εφαρμογών για την μάθηση ξένων γλωσσών. Οι πιο γνωστές είναι οι εξής:

• Duolingο: Η συγκεκριμένη online εφαρμογή παρέχει εντελώς δωρεάν ευχάριστα μαθήματα αγγλικών με ασκήσεις και γρίφους. Μπορούν να την χρησιμοποιούν αρχάριοι και προχωρημένοι μαθητές.
• Babbel: Είναι μία εφαρμογή για μαθητές αρχάριου έως και προχωρημένου επιπέδου όπου δίνεται έμφαση στην επικοινωνία και στην κατανόηση της αγγλικής γλώσσας.


Διαβάστε Αγγλόφωνα Βιβλία και Άρθρα

Για να βελτιωθείτε σε αυτή την γλώσσα σκεφτείτε το ενδεχόμενο να διαβάσετε βιβλία και άρθρα που είναι γραμμένα στα αγγλικά. Για να είναι πιο εύκολο το διάβασμα. Διαλέξτε θέματα που σας ενδιαφέρουν πραγματικά. Για παράδειγμα, για να εμπλουτιστεί το λεξιλόγιο σας, διαβάστε κλασικά αγγλόφωνα μυθιστορήματα, όπως είναι το “Pride and Prejudice” και το “1984”.

Για να εξοικειωθείτε με ειδικούς όρους στα αγγλικά, καλό είναι να μελετήσετε επιστημονικά άρθρα για θέματα που απολαμβάνετε όπως είναι η ιατρική, η τεχνολογία κλπ. Χρήσιμο, επίσης, είναι να διαβάσετε διάφορες ειδήσεις από αξιόπιστα αγγλόφωνα Μ.Μ.Ε. όπως είναι το BBC κλπ.


Παρακολουθήστε Αγγλόφωνες Ταινίες και Σειρές

Μία εξαιρετική στρατηγική για να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στα αγγλικά είναι να παρακολουθήσετε αγγλόφωνες σειρές ή ταινίες χωρίς την χρήση ελληνικών υπότιτλων. Ορισμένες προτάσεις σειρών που πιθανότατα θα σας αρέσουν είναι οι: “The Handmaid’s Tale”, “The Crown”, “Friends”, “Modern Family” κλπ.


Συνομιλήστε με Φίλους ή Συναδέλφους στα Αγγλικά

Άλλη μια πολύ καλή τακτική για να εξασκηθείτε στο προφορικό λόγο είναι να επικοινωνείτε με τους συναδέρφους ή τους φίλους σας στα αγγλικά. Σκεφτείτε να:

• ανταλλάξετε απόψεις για την καθημερινότητα σας, όπως για το τι θα κάνετε το επόμενο Σαββατοκύριακο,
• να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από ταξίδια που έχετε πραγματοποιήσει ή για μέρη που σχεδιάζετε μελλοντικά να επισκεφτείτε.

 

Ποιοι είναι οι Βασικοί Λόγοι για την Μάθηση Αγγλικών Online;

Αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο διαδεδομένη η online μάθηση αγγλικών; Η απάντηση είναι απλή: γιατί παρέχει πλήθος πλεονεκτημάτων. Τα διαδικτυακά μαθήματα δεν είναι βαρετά καθώς το εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρεται είναι ποικίλο όπως βίντεο, ηχεία ήχου κλπ.


Οικονομία Χρόνου και Χρημάτων

Άλλος σημαντικός λόγος που καθιστά την εξ αποστάσεως εκμάθηση αγγλικών εξαιρετική επιλογή είναι η οικονομία του χρόνου και των χρημάτων. Συνήθως τα online μαθήματα είναι περισσότερο οικονομικά από τα συμβατικά, ενώ αρκετές φορές γίνονται διάφορες διευκολύνσεις στην πληρωμή των διδάκτρων. Οι μαθητές που δεν χρειάζεται να μετακινηθούν στο φροντιστήριο αγγλικών, εξοικονομούν αρκετό χρόνο.

Ευελιξία

Η online μάθηση αγγλικών σάς βοηθά να προσαρμόζετε το πρόγραμμα των μαθημάτ6ων ανάλογα με τις υποχρεώσεις που έχετε. Αν δουλεύετε πολλές ώρες καθημερινώς, μπορείτε να κάνετε μάθημα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα ή να ‘ξεκλέψετε’ λίγο χρόνο αργά τις νύχτες ώστε να εξασκηθείτε στα αγγλικά.

Ευκαιρίες Επαγγελματικής Ανάπτυξης

Ενισχύοντας τις γλωσσικές σας δεξιότητες με την εκμάθηση των αγγλικών είναι πολύ πιθανόν να αυξηθούν οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης. Η απόκτηση του Lower ή του Proficiency μπορεί να οδηγήσει σε προαγωγή στη δουλειά, σε αύξηση του μισθού ή σε μία πρόσληψη που ονειρευόσασταν χρόνια.

Συνεπώς, εάν θέλετε να βελτιώσετε την γλωσσική σας επάρκεια στα αγγλικά μπορείτε να εμπιστευθείτε την online μάθηση. Η εξατομίκευση της μάθησης σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στον στόχο σας και να φτάσετε μέχρι την υλοποίηση του, εφόσον ακολουθήσετε μία ή όλες τις στρατηγικές που αναφέρθηκαν.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.