WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Μεταπτυχιακό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης: «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας» (MSc in Quality, Safety, Security, Health and Environmental Management)

IHU MscXimikiViomixaniaΤον Οκτώβριο, ξεκινάει η τρίτη ακαδημαϊκή σειρά του διεπιστημονικού – διαθεματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με τη σύμπραξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), με το οποίο το Τμήμα Χημείας - ΔΠΘ έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας, σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης.


Το Π.Μ.Σ. απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην «Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας» - (MSc in Quality, Safety, Security, Health and Environmental Management).

Το Π.Μ.Σ. είναι πλήρους φοίτησης και διαρκεί τρία (3) εξάμηνα. Η υλοποίηση του Προγράμματος έχει σχεδιαστεί με τη χρήση πιστοποιημένων συστημάτων ασύγχρονης και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e - learning), χωρίς την απαίτηση φυσικής παρουσίας όταν αυτό απαιτείται. Το Πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να υποστηρίξει φοιτητές με ποικίλα γνωστικά πεδία και επαγγελματικά υπόβαθρα.


Το ΠΜΣ έχει ως αντικείμενο την παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, την προαγωγή της γνώσης και την έρευνα σε επιστημονικές περιοχές της Διαχείρισης Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Προστασίας και Υγείας και Ασφάλειας. Στόχος του είναι η ολοκληρωμένη επιστημονική, διαχειριστική και τεχνική κατάρτιση στελεχών που αναλαμβάνουν τα καθήκοντα υπευθύνου Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος (QSSHE), μία ιδιαίτερα διαδεδομένη και απαιτητική θέση που αφορά όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς, και ιδιαίτερα τον κλάδο της χημικής βιομηχανίας.

Ειδικότερα το ΠΜΣ έχει ως γνωστικό αντικείμενο την θεωρητική εξειδίκευση αλλά και εργαστηριακή εξειδίκευση και εκπαίδευση νέων επιστημόνων στη διαχείριση των κύριων υποστηρικτικών λειτουργιών των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, ήτοι της διαχείρισης της Ποιότητας, της Περιβαλλοντικής Πολιτικής, της προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας. Ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Ασφάλειας εντάσσονται, πέραν της πρόληψης των τραυματισμών κατά την εργασία, το ιδιαίτερο αντικείμενο της ασφάλειας έναντι σκόπιμων ενεργειών (Security) και φυσικών καταστροφών καθώς και τα αντικείμενα της ασφάλειας διεργασιών (Process Safety) και πρόληψης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΤΑΜΕ), με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βιομηχανία.

 

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.