WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ημέρα Καριέρας 2011 από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

InterHellenUni2

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση εταιρειών και φοιτητών διοργανώθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου  η «Ημέρα Καριέρας 2011»  από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.  Στο Nikopolis Hotel, παρέστησαν 25 μεγάλες εταιρείες και φορείς, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. 

 

Οι Ημέρες Καριέρας, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το ΔΙΠΑΕ, παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία στους μεταπτυχιακούς φοιτητές να γνωρίσουν την αγορά εργασίας, να δικτυωθούν και να αναζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση και για την αγορά εργασίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο τοποθετεί τους φοιτητές του στην αφετηρία της επαγγελματικής τους καριέρας με εφόδιο την άρτια ακαδημαϊκή τους γνώση. Η επαφή με εταιρείες, ηγέτες στο κλάδο τους, αποτελεί ιδανικό εφαλτήριο για  φοιτητές και αποφοίτους, δηλαδή τους  εν δυνάμει  εργαζόμενους των σημαντικών αυτών επιχειρήσεων. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, μία καινοτόμος διαδικτυακή πύλη του Διεθνούς Πανεπιστημίου, το Business Gateway. Η νέα αυτή προσπάθεια αποσκοπεί να συνδέσει το πανεπιστήμιο με τον παραγωγικό ιστό. Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να συνεργαστούν και να δικτυωθούν με το προσωπικό, τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου και να εντοπίσουν τον καταλληλότερο υποψήφιο για την κενή θέση εργασίας μέσα αλλά και να αναζητήσουν ερευνητικά προϊόντα και υπηρεσίες. Από την άλλη, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του ΔΙΠΑΕ μπορούν να βρουν θέσει εργασίας ή πρακτικής άσκησης και να δημιουργήσουν μια κοινότητα επαγγελματικής δικτύωσης. Δίνεται έτσι πρόσθετη αξία στη συνεργασία των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο, καθώς αυτή η αμφίδρομη σχέση αποβαίνει προς όφελος και των δύο πλευρών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι παρακάτω εταιρείες και φορείς: Titan Group, Apogee information systems, ICAP, Lidl Hellas, Matrix information technology, Tasty foods & Pepsico- Ivi, Sidenor, Adecco, Ernst & Young Hellas, Manpower, Intergeo, Job Trust, KPMG, Randstad, People at Work, Eagles Palace Hotel, Deloitte business solutions, Coca-Cola hbc Hellas, Epsilon net, Hyatt Regency Thessaloniki, Pyramis metallourgia ae, Domotechniki, βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.)

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Στο Δι.Πα.Ε. λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems. Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-12 αναμένονται και νέα μεταπτυχιακά προγράμματα.

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΜΜΕ:

Λίτος Γιώργος

Marketing Manager, Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2310807528

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.