WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ανοιχτή ημέρα επικοινωνίας για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού

Europaiko Protypo2023Με μεγάλη χαρά και απερίφραστη ικανοποίηση κοινοποιούμε τη διεξαγωγή της “Ανοιχτής Ημέρας Επικοινωνίας” που διοργάνωσε το σχολείο μας “Ευρωπαϊκό Πρότυπο” στις 21 Ιανουαρίου 2024 για τους μαθητές της Στ’ Δημοτικού, που την επόμενη σχολική χρονιά θα μεταβούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η συμμετοχή των 184 μαθητών ήταν εντυπωσιακή και μας έδωσε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στους γονείς τη φιλοσοφία και την κουλτούρα που διέπει το σχολείο μας στον πολυχώρο των εγκαταστάσεων μας.

 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης εξηγήσαμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις υποτροφίες που κάθε χρόνο αυτή την περίοδο προκηρύσσει το σχολείο μας για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου με κριτήριο την ακαδημαϊκή τους επίδοση.

Η πρώτη υποτροφία αφορά φοίτηση για όλα τα χρόνια στο Γυμνάσιο με 100 % κάλυψη διδάκτρων.


Ως Ευρωπαϊκό Πρότυπο, οι υποτροφίες μας, εκφράζουν τη δέσμευσή μας στην ακαδημαϊκή αριστεία και την κοινωνική ευθύνη, προάγοντας την ισότητα στην ποιοτική εκπαίδευση. Κύριο μέλημα μας είναι η παροχή ευκαιριών σε ταλαντούχους μαθητές από κάθε κοινωνικό υπόβαθρο, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και ενός μέλλοντος στηριζόμενο στις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιλέγω Πρότυπο”, τον κ. Δρακόπουλο και την κα. Μπουρουνσούζη, διοργανώθηκε ένα τεστ προσομοιωτικό των εξετάσεων για τα δημόσια Πρότυπα σχολεία, που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2024.


Η αξιοπιστία του οργανισμού “Επιλέγω πρότυπο” όσον αφορά την οργάνωση τέτοιων εξετάσεων με γνωστικό αντικείμενο Μαθηματικά & Γλώσσα μας διασφαλίζει με απόλυτη διαφάνεια τις υποτροφίες που έχουν προκηρυχθεί για τους 5 καλύτερους απ' όλους τους μαθητές που έχουν λάβει μέρος.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι επιτυχόντες θα έχουν τη δυνατότητα επιδότησης διδάκτρων στο σχολείο μας.


To σχολείο μας θα παράσχει 5 υποτροφίες.

• 5 προσφερόμενες Υποτροφίες Αριστείας τριετούς διάρκειας φοίτησης ως μαθητές/μαθήτριες της Α Γυμνασίου
o μια υποτροφία 100%
o μια υποτροφία 70%
o μια υποτροφία 50%
o δύο υποτροφίες, 25% η καθεμία

 

Θα ήθελα να τονίσω ότι η άρτια οργάνωση του Open Day είναι αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου συνεργασίας ολόκληρης της ομάδας μας, της γραμματείας, της διοίκησης, του τμήματος εγγραφών, των εκπαιδευτικών και των στελεχών σε επίπεδο ακαδημαϊκό και οργανωτικό.

Στις 13 Απριλίου 2024 στο σχολικό συγκρότημα του Ελληνικού θα υπάρξει μία αντίστοιχη μέρα που θα διεξαχθεί για όσους μαθητές είναι τώρα στη Γ’ Γυμνασίου και θα δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Λύκεια.

 

Στο σχολικό συγκρότημα του Πειραιά έχει επίσης προκηρυχθεί για τις 03 Μαρτίου αντίστοιχη διαδικασία διεκδίκησης Υποτροφιών.

Αυτή την ημέρα θα πραγματοποιηθεί διεξαγωγή εξετάσεων για μαθητές Στ’ Δημοτικού προκειμένου να δοθούν υποτροφίες για τη φοίτηση στην Α’ Γυμνάσιου στο σχολείο μας στον Πειραιά.

 

Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τον κ. Δρακόπουλο, διότι η συνεργασία του και η συμβολή του είναι πολύ σημαντική σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνουμε.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες που ήταν εκεί, δούλεψαν αθόρυβα, αλλά εξέπεμψαν δυνατά την ποιότητα και τη συνοχή της ομάδας του σχολείου μας. Αυτό που εισπράξαμε από τους γονείς είναι η εικόνα ενός σχολείου που διακρίνεται για την ποιότητα, την καινοτομία, τη συνοχή στην ομάδα και τον ιδιαίτερο τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων μας στα μαθηματικά, τα φιλολογικά, τις φυσικές επιστήμες καθώς και την έμφαση που δίνουμε ευρύτερα σε αγγλόφωνο περιβάλλον.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους, καλή επιτυχία στους μαθητές και δεσμεύομαι για ανάλογες εντυπωσιακές ενέργειες στις επόμενες Open Day του Σχολείου μας.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.