WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

SCAT (School and College Ability Test)

Europaiko Protypo2023Το τεστ σχεδιάστηκε από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins και διενεργείται στην Ελλάδα από το CTY Greece του Anatolia College.

 

Το Center for Talented Youth (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά) ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επιτρέποντας στους πιο ικανούς και δραστήριους μαθητές, να ανακαλύψουν τις ακαδημαϊκές τους δυνατότητες και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους.

 

Το CTY Greece στοχεύει:
• στη διάκριση ακαδημαϊκά ταλαντούχων μαθητών
• στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια δεξιοτήτων
• στη σωστή διαχείριση του χρόνου
• στην άσκηση της κριτικής ικανότητας

Συνολικά, οι εξετάσεις αυτές αποτελούν μια πρόκληση για έναν χαρισματικό μαθητή, εμπλουτίζουν τις γνώσεις του και τον μεταμορφώνουν μαθησιακά προσφέροντάς του ποικίλα ερεθίσματα.

 

Στο SCAT Test διακρίνονται τρία επίπεδα:

– Elementary (Β΄ και Γ΄ Δημοτικού),
– Intermediate (Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού)
– Advanced (ΣΤ΄ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου)

Η εξέταση περιλαμβανει δύο ενότητες και διαρκεί περίπου 60 λεπτά συνολικά.

 

EuropProtyp SCAT1023Στην ενότητα της Γλώσσας εξετάζεται σε ποιον βαθμό ο μαθητής κατανοεί τη σημασία των λέξεων και τη λογική της Γλώσσας. Τα θέματα της Γλώσσας είναι πολλαπλής επιλογής και βασίζονται σε αναλογίες. Ζητούν από τον μαθητή να επιλέξει το πιο ταιριαστό ζεύγος λέξεων που αποτελεί μια αναλογία αντίστοιχη με αυτή της εκφώνησης. Συχνά μπορεί να μοιάζουν ταιριαστές περισσότερες απαντήσεις, αλλά σωστή θεωρείται η πλησιέστερη σημασιολογικά αναλογία.

Στην ενότητα των Μαθηματικών εξετάζεται σε ποιον βαθμό ο μαθητής κατανοεί τις θεμελιώδεις λειτουργίες των αριθμών. Τα θέματα των Μαθηματικών είναι συγκρίσεις πολλαπλής επιλογής, που απαιτούν από τον μαθητή να εξετάσει δύο μαθηματικές ποσότητες και να καθορίσει ποια είναι μεγαλύτερη ή αν είναι ίσες μεταξύ τους ή να αποφασίσει ότι δεν μπορεί να κρίνει με βάση τα δεδομένα του θέματος. Τα προβλήματα στοχεύουν να αξιολογήσουν την ικανότητα της μαθηματικής λογικής και έτσι συχνά δεν απαιτούν υπολογισμούς.

 

Το σχολείο μας "Ευρωπαϊκό Πρότυπο" σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιλέγω Πρότυπο, από Πέμπτη 26/10 και κάθε Πέμπτη έως και 01/02 ξεκινά Online ή/ και δια ζώσης τα δύο παρακάτω τμήματα:

– Intermediate (Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού) _ 15.30 - 17.00
– Advanced (ΣΤ΄ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου) _ 17.15 - 18.45

 

Τα παιδιά που προετοιμάζονταν για αυτές τις εξετάσεις πραγματικά αναβαθμίζουν το μαθησιακό τους επίπεδο σε εντυπωσιακό βαθμό για την ηλικία τους. Το παραπάνω συμπέρασμα για πολλούς είναι προφανές "όποιος προετοιμάζεται θα έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα" και όμως αυτό δεν ισχύει ή εν πάσει περιπτώσει όχι σε τέτοιο αξιόλογο βαθμό.

Προκειμένου να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, παραθέτουμε το παρακάτω παράδειγμα. Αν κάποιος αναλάβει ένα μαθητή της Β' Λυκείου που είναι μαθησιακά σε μέτριο επίπεδο και επιδιώξει να τον κάνει άριστο ώστε να περάσει σε σχολή υψηλής ζήτησης, όσο κι αν προσπαθήσει από κοινού με τον μαθητή δύσκολα θα οδηγηθεί στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Σίγουρα θα υπάρχει βελτίωση αλλά σπάνια θα επιτευχθεί η αριστεία. Αντίθετα ένας μαθητής Β' Λυκείου που είναι σχετικά άριστος (χωρίς γνωστικά κενά) μπορεί εύκολα να επιτύχει την εισαγωγή του σε υψηλόβαθμη σχολή. Πώς λοιπόν μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού από καλοί μαθητές της τάξης τους με μία στοχευμένη προετοιμασία κατά μέσο όρο 6 μηνών (είκοσι πέντε περίπου μαθημάτων) φτάνουν σε εντυπωσιακά αποτελέσματα και πετυχαίνουν υποτροφίες από γνωστά ιδιωτικά σχολεία αλλά και την εισαγωγή τους στα Πρότυπα που όλοι γνωρίζουμε τον ανταγωνισμό που υπάρχει για την κάλυψη των θέσεων;

 

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν μαθητές από καλοί ή αρκετά καλοί να καταφέρνουν να χαρακτηρίζονται ως και χαρισματικοί στις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις; Μήπως αυτού του είδους η χαρισματικότητα μαθητεύεται; Μήπως τελικά χαρισματικότητα είναι η μαθητευόμενη αριστεία;

 

Το κόστος του προγράμματος είναι 650,00€. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:
• τα μαθήματα,
• το εκπαιδευτικό υλικό και το παρακάτω βιβλίο και
• ένα test προσομοίωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 08.02.

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 210.9618626, κ. Καρύγιαννη, ή στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

*Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.