WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξελλες και στο Παρίσι

Europaiko Protypo20237ήμερη Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Βρυξελλες και Παρίσι

 

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και η οποία συνδυάζει την παιδεία, τη μάθηση, τη γνώση με την ολιστική καλλιέργεια των μαθητών μας, πραγματοποίησε τη δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι τον Μάϊο του 2023.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει συνταχθεί με πολύ φροντίδα, ενθουσιασμό και στο πνεύμα που διαπνέει τον εκπαιδευτικό μας όμιλο.

 

Ο σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής περιπέτειας δεν είναι μονοσήμαντος, αλλά διαπνέεται από τη φιλοδοξία μας να καταστεί για τους μαθητές μας μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής, την οποία με ενθουσιασμό και χαρά θα περιγράφουν με την επιστροφή τους στους γονείς και στους φίλους τους, αλλά και με νοσταλγία ως ενήλικες αύριο.

Η εκδρομή που οργανώνει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Ευρωπαϊκό Πρότυπο» Ελληνικού και Πειραιά συνδυάζει την παιδεία, την ψυχαγωγία και την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των μαθητών μας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων και δράσεων.

 

Βασικοί σταθμοί του προγράμματος είναι:

α) Επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Έχουμε την τιμή ως σχολείο να είμαστε επίσημοι προσκεκλημένοι στο σημαντικό αυτό θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί όπου λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Οι μαθητές μας, άνω των 15 ετών, θα περιηγηθούν στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου και θα ενημερωθούν ενδελεχώς από Έλληνα εντεταλμένο σχετικά με τη λειτουργία του σημαντικού αυτού ευρωπαϊκού θεσμού. Η επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας, καθώς πέραν του γεγονότος ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων θα συνειδητοποιήσουν την αξία της δημοκρατίας και της συνεργασίας των ευρωπαϊκών λαών για ένα κοινό και ασφαλές μέλλον.

EurProtypo Parisi0623cβ) Επίσκεψη στο μουσείο σοκολάτας, «Choco–Story Brussels».

Πρόκειται για ένα ένα ιστορικό ιδιωτικό μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1198 από την Gabriella Draps, τη σύζυγο του Βέλγου παρασκευαστή της σοκολάτας Godiva. Στο μουσείο θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου – όνειρο κάθε μικρού και μεγάλου – καθώς και να παρακολουθήσουμε ζωντανή επίδειξη για την παραγωγή των φημισμένων αυτών σοκολατένιων γλυκισμάτων, ταξιδεύοντας με τη φαντασία μας στο μαγικό κόσμο του πιο αγαπημένου γλυκού.

Αφήνουμε πίσω μας το Βέλγιο και επισκεπτόμαστε την πόλη του φωτός, το μοναδικό και ρομαντικό Παρίσι, των πόλη των ζωγράφων και των καλλιτεχνών.

γ) Επίσκεψη στο ιστορικό μουσείο του Λούβρου.

Οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε βιωματική επαφή με τα σημαντικά έργα τέχνης και τις συλλογές που εκτίθενται καλλιεργώντας έτσι την αισθητική αγωγή των μαθητών μας.

EurProtypo Parisi0623aε) Επίσκεψη στο περίφημο Πύργο του Άιφελ.

Το ιστορικό αυτό μνημείο που στέκει επιβλητικό στην πόλη του Φωτός κατασκευάστηκε με αφορμή τα 100 χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης.

στ) Επίσκεψη στην Disneyland.

Ένας παραμυθένιος κόσμος περιμένει τους μαθητές μας, οι οποίοι θα θελήσουν να συμμετέχουν.

η) Επίσκεψη στην Πόλη των Επιστημών και της Βιομηχανίας.

Το μεγαλύτερο επιστημονικό μουσείο της Ευρώπης. Αποτελεί συνάμα ένα ίδρυμα που έχει ως στόχο την καλλιέργεια και προώθηση του ενδιαφέροντος για τις επιστήμες, την τεχνολογία και την έρευνα. Πραγματικά, μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας, που θα τους δώσει κίνητρο για πιο συστηματική επαφή και γνωριμία με τον κόσμο των επιστημών και της τεχνολογίας.

θ) Επίσκεψη στο μουσείο αυτοκινήτου Autoworld

Το Μουσείο Αυτοκινήτου καταλαμβάνει 4.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 1000 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου. Βρίσκεται δίπλα από το Βασιλικό Μουσείο Ενόπλων Δυνάμεων στο κέντρο των Βρυξελλών.

EurProtypo Parisi0623bι) Βαρκάδα στον Σικουάνα

Εξερεύνηση του Παρισιού με μια ρομαντική κρουαζιέρα στο ποτάμι. Θα δούμε τον Πύργο του Άιφελ, ρίχνοντας τη σκιά του πάνω από την πόλη όπως και ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, εντυπωσιακός παρά την καταστροφική πυρκαγιά. καθώς και το γοτθικό παλάτι και πρώην φυλακή, γνωστό ως Conciergerie και θαυμάσαμε το Musée d’Orsay, έναν πρώην σιδηροδρομικό σταθμό που φιλοξενεί τώρα γαλλική τέχνη.

k) Mini Europe

Το Mini-Europe είναι ένα πάρκο με όλα τα θαύματα της Ευρώπης, σε μικρογραφία. Δέντρα μπονσάι, ανθισμένα άλση και νάνοι στολίζουν τα 350 μνημεία που έχουν αναπαραχθεί σε κλίμακα 1/25. Χιλιάδες ρεαλιστικά ειδώλια και κινούμενα σχέδια! Ο δίωρος περίπατος, που είναι και ψυχαγωγικός και εκπαιδευτικός, θα σας επιτρέψει να (ξανα)ανακαλύψετε τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης + Ηνωμένο Βασίλειο και τον ιστορικό, αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό τους πλούτο.

EurProtypo Parisi0623dλ) Γκαλλερί Lafayette

Το Galeries Lafayette (Γκαλερί Λαφαγιέτ) ίσως είναι το πιο διάσημο πολυκατάστημα στο Παρίσι, ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια καταναλωτές επισκέπτονται κεντρικό κατάστημα της στη λεωφόρο Haussmann, στο 9 διαμέρισμα του Παρισιού.

Μετά τον Πύργο του Αϊφελ, το μέρος που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες στο Παρίσι είναι ο μεγαλύτερος και λαμπρότερος στον κόσμο ναός της μόδας, το Γκαλερί Λαφαγιέτ (Galeries Lafayette): 12 εκατομμύρια πελάτες το χρόνο ή 700.000 την ημέρα. Ένα σύμβολο πολυτέλειας, υψηλής αισθητικής και παγκόσμιας φήμης!

Μια επίσκεψη στο Galeries Lafayette δεν έχει να κάνει μόνο με τα ψώνια. Το πολυκατάστημα είναι από μόνο του είναι ένα αξιοθέατο με τον υπέροχο γυάλινο θόλο σε στιλ αρτ νουβό. Θα μεταβούμε μέχρι τον τελευταίο όροφο του καταστήματος, να πιούμε το ροφημά μας και φυσικά να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα σε όλο το Παρίσι.

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.