WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Πρόγραμμα αδελφοποίησης των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη με το Dom Gymnasium

Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη με μεγάλη χαρά ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μαθητές από το Dom Gymnasium, το οποίο βρίσκεται στο Freising της Γερμανίας, στα πλαίσια του προγράμματος αδελφοποίησης των δύο σχολείων.

Από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και για μία εβδομάδα οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη θα φιλοξενήσουν τους Γερμανούς μαθητές και θα συμμετάσχουν από κοινού σε εκπαιδευτικές δράσεις αυξημένου ενδιαφέροντος.

 

Αναλυτικότερα:

• Θα επισκεφθούν σημαντικά ιστορικά μνημεία της χώρας μας, όπως την Ακρόπολη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο αλλά και τον Ναό της Αφαίας στην Αίγινα.
• Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ζώη θα εντάξουν τους Γερμανούς φίλους τους στην ελληνική παράδοση με την εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών και ελληνικών τραγουδιών, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία των ηθών και των εθίμων του τόπου μας.
• Θα έρθουν σε επαφή με τη γερμανική κουζίνα δοκιμάζοντας παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία θα επιμεληθούν οι Γερμανοί μαθητές.
• Θα συναθληθούν σε οργανωμένα τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.
• Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα ανταλλαγής, οι μαθητές οργανωμένοι σε μικτές ομάδες θα παρουσιάσουν πρότζεκτ σχετικά με τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

 

Η φιλοξενία στις οικογένειες είναι μία μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τα παιδιά τον ελληνικό τρόπο ζωής, να αποκτήσουν νέους φίλους εκτός συνόρων και να έρθουν σε επαφή με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Στο β΄ μέρος του προγράμματος αδελφοποίησης των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη με το Dom Gymnasium οι Έλληνες μαθητές θα φιλοξενηθούν στο Freising του Μονάχου.

 

*Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.