WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Με προσφορά υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολεία της Δρόπολης συνεχίζεται το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "Education Without Borders"

Doukas2019Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Education Without Borders” που εγκαινίασαν πέρσι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα με τη φιλοξενία 22 παιδιών Νηπιαγωγείου από την Ουκρανία, συνεχίζεται φέτος με την προσφορά ενός Σχολικού Λεωφορείου και υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολεία του Δήμου Δρόπολης της Αλβανίας.


Doukas Dropoli1022aΗ Δρόπολη είναι αναγνωρισμένη ως «Ελληνική Μειονοτική Ζώνη» όπου λειτουργούν δύο αμιγώς Ελληνικά Σχολεία με περισσότερους από 200 μαθητές που διαμένουν στα 34 χωριά της. Ο πληθυσμός της αποτελείται αποκλειστικά από Έλληνες (Βορειοηπειρώτες) που μιλούν την Ελληνική ως μητρική γλώσσα και θεωρείται η πνευματική πρωτεύουσα των Ελλήνων της Αλβανίας. Ο τρόπος ζωής, η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένα έως και σήμερα με την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Η οικογένεια Δούκα, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και με καταγωγή από το Καπέσοβο της Ηπείρου, δεν θα μπορούσε παρά να αφουγκραστεί τις ανάγκες για διατήρηση του Ελληνισμού και της Ελληνικής Παιδείας στην περιοχή και να στηρίξει τα σχολεία αυτά.


Doukas Dropoli1022bΈτσι, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, αποστολή αποτελούμενη από τον κ. Κωνσταντίνο Ι. Δούκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Εκπαιδευτηρίων, την κα. Ελένη Ι. Δούκα, Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, στελέχη και εκπαιδευτικούς του Σχολείου, μέλη του Συλλόγου Γονέων, αλλά και τον κ. Τάσο Κάλλη, παλιό Εκπαιδευτικό του σχολείου και νυν Σύμβουλο του Δημάρχου Δρόπολης, επισκέφτηκαν την περιοχή για να παραδώσουν ένα Σχολικό Λεωφορείο για τις ανάγκες μετακίνησης των μαθητών από τα χωριά στα σχολεία τους, καθώς και υλικοτεχνική υποδομή, γραφική ύλη και σχολικά είδη.

Την αποστολή υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Δρόπολης, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Τόλης μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στο ενιαίο σχολείο της Δερβιτσάνης όπου οι μεγαλύτεροι μαθητές είχαν ετοιμάσει μια μικρή αλλά ιδιαίτερα συγκινητική γιορτή με απαγγελία, μουσική και παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.


Ακολούθησε επίσκεψη στο Νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Έπους του ’40 στο χωριό Βουλαράτες, όπου βρίσκεται το δεύτερο Ελληνικό Σχολείο της περιοχής αλλά και Οικοτροφείο Θηλέων.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε αλλά οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν θα συνεχιστούν με περεταίρω ενίσχυση τόσο σε υλικά όσο και σε μεθοδολογίες, υπογραμμίζοντας την βασική πεποίθηση των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που δεν είναι άλλη από το Δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στην Εκπαίδευση. Ένα δικαίωμα που δεν περιορίζεται από σύνορα.

 

Doukas Dropoli1022c Doukas Dropoli1022d Doukas Dropoli1022e

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.