WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Μαθήματα Ζωής από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο

EuropaikoProtypo2021Το Σχολείο Ευρωπαϊκό Πρότυπο (https://www.eps.edu.gr/), λειτουργώντας πάντα ως πρωτοποριακό παιδαγωγικό εργαστήρι με επίκεντρο την ολόπλευρη ανάπτυξη κάθε μαθητή, πραγματοποιεί καινοτόμες δράσεις, τις οποίες στηρίζει σταθερά ως επιλογές της φιλοσοφίας του. Μία από αυτές τις δράσεις που ξεκινά, με την ελπίδα να αγαπηθεί, να εμπνεύσει και να εδραιωθεί, με ποικίλη αξιοποίηση από τους μαθητές μας αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα είναι τα “Μαθήματα Ζωής”.


Στη σημερινή πραγματικότητα που λόγω της πανδημίας απαιτεί εγρήγορση όλων μας για ποιοτικές επιλογές στην εκπαίδευση των παιδιών με τρόπο βιωματικό, το Σχολείο μας επέλεξε οι μαθητές της Στ τάξης Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου να έρθουν σε επαφή με ξεχωριστές προσωπικότητες.

Η επιλογή των προσώπων που ξεχωρίζουν για τις αξίες τους στη ζωή έγινε με κριτήριο την πλούσια σε εμπειρίες ζωή τους και το αποτέλεσμα των επιλογών τους στο σήμερα.

Η 2η συνάντηση της δράσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20.05.2022 στις 12.30 – 13.30, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη 164 51,


Για να συνδεθείτε στα “Μαθήματα Ζωής” εξ αποστάσεως, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
EurProt syndesou

 

 

   

 

ενώ προσκεκλημένοι ομιλητές είναι:

Α. Ο κ. Γαγάτσης Αθανάσιος ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και τ. Αντιπρύτανης Ακαδημαικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο κ. Γαγάτσης, έχει περίπου 700 δημοσιεύσεις σε 7 διαφορετικές γλώσσες, έχει επιβλέψει 15 Διδακτορικές διατριβές, έχει λάβει τον τίτλο του επίτιμου καθηγητή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχει λάβει Παράσημο από τη Γαλλική Δημοκρατία (Ιππότης του Φοίνικα της Γαλλικής Ακαδημίας, το 2017) και Παράσημο από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας (τίτλος Comandatore, το 2013).

Β. Η κα. Μαυρικάκη Ευαγγελία, καθηγήτρια Βιολογίας και Αγωγής Υγείας στο ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ αποφοίτησε από το Βιολογικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990 και το 1998 αναγορεύτηκε διδάκτορας από το ίδιο Τμήμα. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας των νέων σχολικών εγχειριδίων βιολογίας Α΄ και Γ΄ Γυμνασίου (2007-2008). Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Αγωγή Υγείας και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, καθώς και σε θέματα που αφορούν τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της Βιολογίας.

 

EurProt Prosklisi200522Η οργανωμένη, εκπαιδευτική αλληλεπίδρασή σας με τους μαθητές μας πιστεύουμε ότι θα είναι ένα “δώρο” για έμπνευση, προβληματισμό και κίνητρο επίτευξης για τους ίδιους αλλά και ευκαιρία έκφρασης και έμπνευσης για τους ομιλητές, που θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως μέντορες ζωής σε παιδιά και εφήβους, που μεγαλώνουν σε μια πρωτόγνωρη περιβαλλοντική, κοινωνική, επιστημονική πραγματικότητα, με ηθικά διλήμματα.

Την εκδήλωση θα μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί ή οποιοσδήποτε ενδιαφέρετε, χωρίς όμως δυνατότητα παρέμβασης, καθώς στόχος της δράσης είναι οι μαθητές μας να έρθουν σε προσωπική επαφή με ανθρώπους που θα τους εμπνεύσουν με τη στάση, το παράδειγμα και την προσωπικότητά τους. Στην ηλικία αυτή της αμφισβήτησης η επιτυχία μας θα είναι να μπορέσουν οι μαθητές να δουν και να ακούσουν πολλές διαφορετικές οπτικές για επιτυχημένες πορείες ζωής.


Η ελπίδα, η αισιοδοξία, το θάρρος, η ψυχική ανθεκτικότητα και το όραμα είναι τα εφόδια που θέλουμε να καλλιεργήσουν τα παιδιά μας.

Είμαστε ευγνώμονες για την επικοινωνία και συνεργασία όλων των ομιλητών. Ελπίζουμε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να αγκαλιάσουν και οι ίδιοι τη δράση, προτείνοντας κι άλλους ομιλητές – πρότυπα για αυτούς, δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία για ουσιαστική και γόνιμη επικοινωνία και αλληλεπίδραση, με ελπίδα για το αύριο.

Σας περιμένουμε.


Οι Ακαδημαϊκά Υπεύθυνοι του Σχολείου
κ. Καργιωτάκης Γιώργος
κα. Μπελίτσου Νατάσα

Οι Διευθυντές των βαθμίδων
κ. Γρίδος Παναγιώτης
κ. Κοπάδης Αθανάσιος
κ. Αγγελάρα Δροσίς

 

*Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.