WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

500 συμμετέχοντες στο Σχολείο για Γονείς - Ανοιχτή πρόσκληση

Ekpaid GZoi2018Τα Εκπαιδευτήρια Γ. Ζώη νιώθουν έντονη την ανάγκη να σας απευθύνουν θερμές ευχαριστίες για τον μαζικό και ενθουσιώδη τρόπο με τον οποίο υποδεχτήκατε το 1ο Σχολείο για Γονείς του σχολικού έτους 2021-22. Η πρόσκληση και σε νέα μέλη για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου παιδαγωγικού προγράμματος παραμένει ανοιχτή. Επόμενη συνάντηση 02-02-2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00-20.30 με θέμα: Γνωρίζω τον εαυτό μου, αποδέχομαι τις αδυναμίες μου, βελτιώνω την αυτοεκτίμησή μου. Προτάσεις και παραδείγματα για ενηλίκους και παιδιά.

Το Σχολείο για Γονείς είναι πάντα προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη (ΔΩΡΕΑΝ). Τη συμμετοχή σας μπορείτε να δηλώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/buaRQ2tq588Q4BLf6


Οι συναντήσεις του Σχολείου για Γονείς πραγματοποιούνται διαδικτυακά σε live streaming, απογευματινές ώρες, σε δεκαπενθήμερη βάση, και διαρκούν μία ώρα και τριάντα λεπτά (19.00-20.30). Τα θέματα προς συζήτηση τα εισηγείται η επιστημονική μας συνεργάτιδα κ. Ράνια Κυριαζή, Ψυχοπαιδαγωγός-Κοινωνιολόγος, Δρ Κοιν. Ψυχολογίας, ενώ τη συζήτηση που ακολουθεί συντονίζει η Ψυχολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας κ. Σμαράγδα Ματθαίου.

Σημείωση: Σε όσους παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο των παιδαγωγικών συναντήσεων χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης (υπάρχει η δυνατότητα μιας απουσίας).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

2ο Σχολείο για Γονείς: 02-02-2022 (Τετάρτη/ ώρα 19.00-20.30):
Γνωρίζω τον εαυτό μου, αποδέχομαι τις αδυναμίες μου, βελτιώνω την αυτοεκτίμησή μου. Προτάσεις και παραδείγματα για ενηλίκους και παιδιά.

Η εικόνα που έχω για τον εαυτό μου, η αυτοέκτίμησή μου, ο αυτοσεβασμός μου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχική μου υγεία και τη συμπεριφορά μου, π.χ. την εκδήλωση δειλίας ή επιθετικότητας, τη ζήλια, τις σχέσεις μου με τους τοξικούς ανθρώπους που με περιβάλλουν, τη διεκδικητικότητά μου, τα ρίσκα μου, τις προσδοκίες μου και τους στόχους μου, την πορεία της ζωής μου.

Κι όμως, εμείς οι ενήλικοι μπορούμε να βοηθήσουμε στην τόνωση της αυτοεκτίμησης του παιδιού μας, με ρεαλιστικές κι εφαρμόσιμες μεθόδους, χωρίς να διατρέξουμε τον κίνδυνο να δημιουργήσουμε παιδιά εγωκεντρικά, απαιτητικά, υπερφύαλα, αλαζονικά, χωρίς κατανόηση κι ενσυναίσθηση. Πρωτεύοντα ρόλο έχει πάντα το προσωπικό μας παράδειγμα.

 

3ο Σχολείο για Γονείς: 16-02-2022 (Τετάρτη/ ώρα 19.00-20.30):
Η σεξουαλική αγωγή στα παιδιά και στους εφήβους ως μέσο προστασίας από κακοποιητικές συμπεριφορές.

Η «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» αφορά τη σωστή κι έγκαιρη ενημέρωση των παιδιών σχετικά με το ανθρώπινο σώμα, τις βιολογικές λειτουργίες της αναπαραγωγής και τις σχέσεις των φύλων σε μια εποχή που οι σχετικές πληροφορίες κατακλύζουν τους ανώριμους αποδέκτες τους αφιλτράριστες, ανεξέλεγκτες και γι αυτό κακοποιητικές.

Με τη σωστή πληροφόρηση, στον κατάλληλο χρόνο, με τον ενδεδειγμένο τρόπο βοηθάμε τα παιδιά μας να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται έγκαιρα τους πιθανούς κινδύνους και να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις σχετικά με τη μετέπειτα σεξουαλική τους ζωή.


ΜΑΡΤΙΟΣ

4ο Σχολείο για Γονείς: 02-03-2022 (Τετάρτη/ ώρα 19.00-20.30):
Τα παιδιά μας/οι έφηβοί μας παίρνουν τον λόγο, εκφράζουν απορίες και προβληματισμούς και εμπλέκονται σε έναν γόνιμο διάλογο, μεταξύ τους και με εμάς, για θέματα που τα απασχολούν (σεξ, επικίνδυνες συμπεριφορές) με έμφαση στις αλήθειες και στα ψέμματα, στην πραγματικότητα και στις σχετικές παρανοήσεις.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση θα έχουμε την ξεχωριστή χαρά και την τύχη να ακούσουμε εκπροσώπους των παιδιών μας, οι οποίοι θα μιλήσουν με θάρρος και υπευθυνότητα για θέματα που αφορούν τις σχέσεις τους με το άλλο φύλο και επισφαλείς συμπεριφορές και συνήθειες με τις οποίες «φλερτάρουν» συχνά στη σημερινή προκλητική εποχή. Σημειώνεται ότι οι μαθητές μας έχουν προηγουμένως παρακολουθήσει σχετικές ενημερώσειςαπό εξειδικευμένους επίσημους φορείς, που οργάνωσαν τα Εκπαιδευτήριά μας σε συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές τους.

 

5ο Σχολείο για Γονείς: 16-03-2022 (Τετάρτη/ ώρα 19.00-20.30):
Παιδιά κι έφηβοι «κολλημένα» στις οθόνες: εκπληρώνουμε υπεύθυνα τον γονεϊκό μας ρόλο, ασκούμε τα παιδιά στη σωστή χρήση του διαδικτύου,τα βοηθάμε να κοινωνικοποιηθούν σωστά, προφθάνουμε εξαρτητικές συμπεριφορές.

Μετά από τη δύσκολη διετία που διανύσαμε λόγω πανδημίας η δυσλειτουργική χρήση του διαδικτύου και οι αρνητικές του επιρροές στη συμπεριφορά και στην επίδοση των παιδιών μας είναι πιο έντονες από ποτέ και μας προβληματίζουν όλο και περισσότερο. Για τους λόγους αυτούς στη σημερινή συνάντηση απαντάμε στις ερωτήσεις:

• Δε με ακούει! Τι να κάνω;
• Παρασύρεται από τους φίλους του.
• Οι άλλοι γονείς αδιαφορούν.
• Να κρύψω όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές στο …πατάρι;
• Με ποιες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες να τις αντικαταστήσω;
• Πόσος είναι ο κατάλληλος χρόνος ενασχόλησης με οθόνες, ανάλογα με την ηλικία;
• Μήπως είναι ήδη αργά;


Mάθετε περισσότερα για το Σχολείο για Γονείς:
https://bit.ly/3gcCA84

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.