WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

InIdea – Μια γιορτή αφιερωμένη στην Καινοτομία. Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στηρίζουν τις καινοτόμες ιδέες των συνεργατών τους, τις επιβραβεύουν και τις υλοποιούν!

Doukas2019Η Καινοτομία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι το όραμα που προάγεται, ενθαρρύνεται, καλλιεργείται και υλοποιείται. Σταθερά, συστηματικά, "ανοιχτά". Ως κουλτούρα και Στάση Ζωής. Με στόχο τη διαρκή εξέλιξη, αφορά και αγκαλιάζει, όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και ολόκληρο τον Οργανισμό, το έμψυχο δυναμικό.

Τα τελευταία 20 χρόνια, με μια σειρά παιδαγωγικών ενεργειών και προσεκτικού βηματισμού, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν συνδέσει το όνομά τους με πρωτοποριακές δράσεις που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές να αποκτήσουν Γνώσεις, να αναπτύξουν Δεξιότητες και να καλλιεργήσουν Αξίες. Οι τόσο σημαντικές Ικανότητες 21ου αιώνα αποτελούν εδώ και χρόνια, βασική επιδίωξη του Σχολείου.


Doukas InIdea1Ωστόσο, αυτές οι Ικανότητες δεν περιορίζονται στα παιδιά αλλά χαρακτηρίζουν και τους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς: μια δυναμική ομάδα συνεργατών που λειτουργεί καθημερινά σύμφωνα με την καινοτόμο εκπαιδευτική φιλοσοφία του Σχολείου, δε μπορεί παρά να παράγει καινοτόμες ιδέες.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Chief Innovation Officer, κ. Κωνσταντίνος Δούκας, δημιούργησε έναν νέο και πρωτοποριακό θεσμό, μια αληθινή γιορτή της Καινοτομίας!


Doukas InIdea2Έτσι γεννήθηκε το InIdea, ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτόμου Ιδέας, σκοπός του οποίου είναι να ενισχυθεί η εφευρετικότητα, η συμμετοχή και η συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων. Κυρίως όμως, βασική επιδίωξη αυτής της πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους μαθητές, τους γονείς και την κοινωνία γενικότερα.

Οι συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων Δούκα ανταποκρίθηκαν δυναμικά στην πρόσκληση/πρόκληση, προτείνοντας, επινοώντας, δημιουργώντας Ιδέες και Καινοτομίες τις οποίες κατέθεσαν στην Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία κλήθηκε να αναδείξει τις 3 καλύτερες μέσα από ένα σύστημα κριτηρίων. Οι 3 πρώτοι νικητές έλαβαν χρηματικό έπαθλο, ενώ το Σχολείο αναλαμβάνει να υλοποιήσει άμεσα την ιδέα που κέρδισε το 1ο βραβείο.


Doukas InIdea3Στην Οργανωτική Επιτροπή και στην Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του Σχολείου, ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος MRB, ο Χρήστος Ταραντίλης, Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ισίδωρος Σιδερής, Διευθύνων Σύμβουλος POBUCA, ο Δρ. Γρηγόριος Μακρίδης, Πρόεδρος Μαθηματικής Εταιρίας Κύπρου, Πρόεδρος EAEC, Πρόεδρος EACG, ο Θεόφιλος Βασιλειάδης CEO και ιδρυτής της Socital, ο Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Γιάννης Σύρρος, Director General της SEPE, Chairman στη WITSA, μέλος του ΔΣ της DIGITALEUROPE και η Αλεξία Κωτσή, Συνιδρυτής & Chief Marketing Officer της Funkmartin, Απόφοιτη Εκπ. Δούκα 2001.

Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν ξεχώρισαν 11, οι οποίες διαγωνίστηκαν για τον τίτλο της Καινοτόμου Ιδέας της Xρονιάς 2021-22 στον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Δαΐς το Σάββατο 11/12/21.

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.