WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

PanAigaiou TmimaMixanikonProiontonTo TMHMA ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (https://www.syros.aegean.gr/), μέλος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο, είναι πρωτοπόρο στις σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης στο χώρο των Μηχανικών Σχεδίασης στην Ελλάδα.


Αντικείμενο του Τμήματός μας είναι η ολοκληρωμένη σχεδίαση σύγχρονων και αναδυόμενων προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών σε περιβάλλοντα όπου δραστηριοποιείται ο άνθρωπος. Η προσέγγιση της επιστήμης της σχεδίασης στο πρόγραμμα σπουδών μας χαρακτηρίζεται από τη διεπιστημονικότητα, την εφαρμογή σύγχρονων θεωριών και μεθοδολογιών, την έμφαση στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της σχεδίασης, την επένδυση στις νέες τεχνολογίες και, τέλος, τη σύνδεση θεωρίας και πράξης μέσα από σχεδιαστικά projects που αντλούν έμπνευση από προβλήματα πρακτικής φύσης.

Έτσι, επιτυγχάνονται οι στρατηγικοί στόχοι του Τμήματος, οι οποίοι συνοψίζονται, στην εκπαίδευση μηχανικών με ισχυρές βάσεις σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών που συνεισφέρουν στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της σχεδίασης, στην εφαρμογή ολιστικής προσέγγισης που καλύπτει τη σχεδίαση υλικών προϊόντων, διαδραστικών συστημάτων και υπηρεσιών, στην έμφαση στη καινοτομία και την εναρμόνιση με σύγχρονες επιστημονικές τάσεις, στην παραγωγή έρευνας και παραγωγή νέας γνώσης μέσω της οργάνωσης προγραμμάτων μεταπτυχιακού και (μετα)διδακτορικού κύκλου σπουδών και, φυσικά, στη σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.


Οι σπουδές στο Τμήμα μας είναι 5ετούς διάρκειας και οδηγούν στην απονομή Ενιαίου και Αδιάσπαστου Τίτλου Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master). Κατά την διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές/ήτριες έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε μια από τις τρεις γνωστικές κατευθύνσεις: Σχεδίαση Διαδραστικών Συστημάτων, Σχεδίαση με Η/Υ, Σχεδίαση Υπηρεσιών. Οι κατευθύνσεις αυτές υποστηρίζουν, συμπληρώνουν και ενδυναμώνουν το γνωσιακό προφίλ του Τμήματος, καλύπτοντας όλο το εύρος εφαρμογής του design. Μια δημιουργική προσπάθεια για την παρουσίαση του Τμήματος εκφράζεται μέσα από το φυλλάδιο με τίτλο "Design Matters!" που δημοσιεύθηκε πρόσφατα: (https://www.syros.aegean.gr/el/brochures/fylladio-paroysiasis-tmimatos).

Οι απόφοιτοι του Τμήματος δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε δυναμικούς κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, του ηλεκτρονικού-επιχειρείν, της επικοινωνίας και των υπηρεσιών και καλύπτουν ανάγκες της αγοράς σε ένα εκτενές εύρος περιοχών που εμπλέκουν την ολοκληρωμένη σχεδίαση απτών και ψηφιακών προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών.

 

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.