Γονείς και παιδιά στο σπίτι: 4+1 προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης από τον Τομέα Παιδαγωγικών του Σ.Α.Ε.Κ. ΑΛΦΑ
Τα παιδιά δεν έχουν συνηθίσει να περνάνε τόσο χρόνο εντός σπιτιού. Ναι, θα δουν τηλεόραση. Ναι, θα παίξουν με το αγαπημένο τους video game. Πόσο όμως; Και από την άλλη πλευρά, οι γονείς που μένουν σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, έχουν αρχίσει –μετά από σχεδόν 1,5 μήνα καραντίνας- να στερεύουν και από ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους και... από υπομονή!
Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, έρχεται ο Τομέας Παιδαγωγικών του Σ.Α.Ε.Κ. ΑΛΦΑ με 4+1 ευφάνταστες προτάσεις που θα κάνουν τη ζωή των παιδιών πιο όμορφη και συναρπαστική –παρά τον εγκλεισμό!- και των γονιών πιο... ξεκούραστη, από πλευράς γκρίνιας!
1. Θεατρικό Παιχνίδι
Το θεατρικό παιχνίδι θα γίνει η αφορμή για να αποκτήσουν οι γονείς κοινά βιώματα και συναισθήματα με τα παιδιά τους! Μέσα από το παραμύθι που θα επιλέξουν να «ζωντανέψουν», θα παίξουν, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα υποδυθούν! Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του Σ.Α.Ε.Κ. ΑΛΦΑ, τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι θα εκφραστούν, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία και την κοινωνικότητά τους. Με αφετηρία μια ιστορία, μια φωτογραφία ή έναν πίνακα ζωγραφικής, θα ζωντανέψουν έναν κόσμο ολόκληρο μέσα από τα δικά τους τρυφερά μάτια!
2. Παιχνίδια εν... κινήσει
Καλά τα παιχνίδια με κούκλες ή στρατιωτάκια, αλλά σαν τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν κίνηση... δεν έχει! Τέτοια διαχρονικά παιχνίδια που λατρεύουν μεν τα παιδιά, κουράζουν δε τους «μεγάλους», αλλά συμβάλλουν –όσο τίποτα!- στην εκτόνωση της αρνητικής ενέργειας και της κλεισούρας, είναι το κρυφτό, το κυνηγητό ή ο κρυμμένος θησαυρός! Σύμφωνα με τον Τομέα Παιδαγωγικών του Σ.Α.Ε.Κ. ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, ακόμα και στην καθημερινή σας γυμναστική να σας ακολουθήσουν τα παιδιά σας, φαντάζει στα μάτια τους το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι!
3. Μικροί και μεγάλοι στην κουζίνα
Μαγειρεύοντας, το παιδί δεν απασχολείται μόνο, αλλά μαθαίνει για τα υλικά, τις γεύσεις, τις μυρωδιές. Το ανακάτεμα, το μέτρημα και άλλες δεξιότητες που είναι μέρος των καθηκόντων της κουζίνας, απαιτούν συγκέντρωση, ακρίβεια, συνέπεια, ενώ συμβάλλουν ώστε τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν τις λεπτές ικανότητες συντονισμού των χεριών και των ματιών τους. Και το πιο σημαντικό; Αν το παιδί σας εμπλακεί στη διαδικασία μαγειρέματος, είναι κατά 90% πιο πρόθυμο να δοκιμάσει και να καταναλώσει τις...δημιουργίες του, με αποτέλεσμα να απαλλαγείτε από τις τύψεις ότι... πάλι δεν έφαγε σήμερα!
4. Χειροτεχνίες γιατί... χανόμαστε
Η ζωγραφική και δη, οι χειροτεχνίες, είναι από τις top αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών! Ξεχάστε –για αυτήν τη δύσκολη περίοδο τουλάχιστον!- τα «μη» και τα «πρόσεχε μην λερώσεις» και αφήστε το παιδί σας να ξεδιπλώσει τον... καλλιτέχνη που κρύβει μέσα του! Οι σπουδαστές Βρεφονηπιοκομίας του Σ.Α.Ε.Κ. ΑΛΦΑ έχουν μια όμορφη πρόταση για να φέρουμε... την άνοιξη στο σπίτι μας! Προτείνουν λοιπόν, να δημιουργήσουμε με τα παιδιά μας ένα ανοιξιάτικο καπέλο, με όποια υλικά θέλουν από αυτά που έχουμε σπίτι μας: από το χαρτόκουτο των δημητριακών και μια παλιά μαξιλαροθήκη, μέχρι τις χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας, πλαστικά πιάτα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, νερομπογιές, σπάγγο, πολύχρωμες κορδέλες, glitter και ένα σωρό άλλα!
+1 Sing, sing, sing!
Κάντε φασαρία! Βάλτε την αγαπημένη μουσική των παιδιών, τα αγαπημένα τους τραγούδια, δυναμώστε την ένταση και αφήστε τα να τραγουδήσουν με όλη τους τη ζωντάνια –ακόμα κι αν δεν έχουν τις πιο... «αγγελικά πλασμένες» φωνούλες! Σημαντικό tip: τραγουδήστε μαζί τους, μόνο σαν... δεύτερες φωνές όμως, για να μην νιώσουν ότι τους κλέβετε την παράσταση!
Για περισσότερες πληροφορίες, για Σπουδές Βρεφονηπιοκομίας στη Νο1 Σχολή Παιδαγωγικών της χώρας:
• Σ.Α.Ε.Κ. ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
• Σ.Α.Ε.Κ. ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
• Σ.Α.Ε.Κ. ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
• Σ.Α.Ε.Κ. ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
Ή δήλωσε το ενδιαφέρον σου, με ένα click ΕΔΩ: https://www.iekalfa.gr/!
Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika