WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ρητορική & Βιωματική Μάθηση στο σχολείο

Europaiko Protypo2016Από την αρχή της χρονιάς το μάθημα των Αρχαίων από Μετάφραση διδάσκεται με τη ρητορική ως μέθοδο διδασκαλίας. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται έμφαση στην καλλιέργεια του προφορικού λόγου, στη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη κριτική σκέψη, δεξιότητες απαραίτητες για τον σύγχρονο, ενεργό, δημοκρατικό πολίτη. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζεται διαρκώς με τη μέθοδό αυτή και το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Το Σάββατο 1.2 είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δουλειά αυτή στην Ημερίδα που διοργάνωση το Σχολείο μας υπό την αιγίδα του 4ου ΠΕΚΕΣ Στην Ημερίδα αυτή παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν τη μέθοδο της Ρητορικής στα μαθήματά τους. Η παρουσίαση μας κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς παρουσιάστηκε και ποίημα μιας μαθήτριά μας που καταχειροκροτήθηκε.


Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούμε στις 30.1 προβλήθηκε στον Πολυχώρο του σχολείου η ταινία Speak up με θέμα την Ρητορική. Επόμενη δράση μας θα είναι η αποκλειστική προβολή της ταινίας Jawline στην Γ Γυμνασίου και η προετοιμασία τους για τον συντονισμό ενός διαλόγου που θα γίνει μετά από την επίσημη προβολή της ταινίας στο Μουσείο Μπενάκη.

Τέλος με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Αυθόρμητου Λόγου στις 29.2.2020, με τρεις υποψηφιότητες.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.