WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Νέο Εκπαιδευτικό Βιβλίο από τις εκδόσεις Ζήτη

Salavoura1Ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου στις Πανελλήνιες εξετάσεις!

 

Το εκπαιδευτικό βιβλίο της Σαλαβούρα Κατερίνας «Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας Γ Λυκείου. Πέτυχε τον στόχο σου!» έχει σκοπό να βοηθήσει τον μαθητή να κατανοήσει σε βάθος τη διδακτέα ύλη του μαθήματος της ιστορίας κατεύθυνσης της Γ΄ λυκείου και να του δώσει τα εργαλεία εκείνα που χρειάζεται για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις εξετάσεις του.

Δεν είναι άλλο ένα βοήθημα στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πρόκειται για μια επιστημονικά και παιδαγωγικά συγκροτημένη προσπάθεια, ώστε να βοηθήσει τον μαθητή να αφομοιώσει τις ιδιαίτερες και ειδικές ιστορικές συνθήκες που διαμόρφωσαν την ταυτότητα του νεοελληνικού κράτους από την ίδρυση του έως τις αρχές του 20ού αιώνα.


Το βιβλίο αυτό ξεχωρίζει, διότι περιέχει συστηματοποιημένη και με κατανοητό τρόπο διαμορφωμένη τη νέα εξεταζόμενη ύλη του μαθήματος, στοχεύοντας να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες και προσδοκίες του μαθητή. Είναι το μοναδικό βιβλίο που βασίζει την παρουσίαση της διδακτέας ύλης στους διδακτικούς στόχους που καλείται ο μαθητής να πετύχει μέσω της μελέτης του.

 

Salavoura2 Salavoura3

 

 

Για αυτόν τον λόγο, η ύλη κατανεμήθηκε σε διδακτικές ενότητες και με καθορισμένους εκπαιδευτικούς στόχους, ώστε ο μαθητής να εστιάσει στην ουσία των ιστορικών γεγονότων.


Ειδικά, η διάρθρωση του εκπαιδευτικού βοηθήματος είναι η ακόλουθη:

• Βασικά σχεδιαγράμματα της κάθε ενότητας και προσδιορισμός του διδακτικού στόχου που καλείστε να πετύχετε με τη μελέτη σας.
• Ιστορικό πλαίσιο της εποχής του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.
• Μεθοδολογία Πηγών – Παραδείγματα.
• Χρονολογικοί Πίνακες.
• Ορισμοί ιστορικών γεγονότων και εννοιών.
• Επαναληπτικές ασκήσεις κλειστού και ανοικτού τύπου, συμπληρωματικές πηγές και διαγωνίσματα για κάθε κεφάλαιο ξεχωριστά με τις απαντήσεις τους.
• Δέκα επαναληπτικά διαγωνίσματα σε όλη την ύλη με τις απαντήσεις τους κατά το πρότυπο των πανελληνίων εξετάσεων. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD-ROM στο οποίο περιέχονται οι απαντήσεις των επαναληπτικών ασκήσεων και των διαγωνισμάτων.


Το βιβλίο απευθύνεται

α) Στους μαθητές
• για να κατανοήσουν σε βάθος τη διδακτέα ύλη.
• για να εξασκηθούν σε προσομοιωτικά διαγωνίσματα.
• για να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους.
• για να πετύχουν αποτελεσματικά τον στόχο τους.

β) Στους εκπαιδευτικούς
• για να ενισχύουν το εκπαιδευτικό τους έργο και να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους.

γ) Στους γονείς
• για να βοηθήσουν και πρακτικά στη μελέτη του παιδιού τους.


Η Κατερίνα Σαλαβούρα είναι πτυχιούχος του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στα επιστημονικά πεδία του Political Communication Management (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και των Δημοσίων Σχέσεων / Επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Έχει πολυετή εμπειρία ως εκπαιδευτικός-φιλόλογος σε μεγάλους εκπαιδευτικούς ιδιωτικούς φορείς. Υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης (consultant business manager) της Synolic® με εξειδίκευση στον τομέα της συμβουλευτικής για γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους. Συμμετέχει ενεργά ως Content Manager στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του Advanced Media Institute.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο ΕΔΩ.

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.