WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Education Cafe: Το LARP (Live Action Role Playing) στην Εκπαιδευτική Πράξη

Xatzivei2015Η Σχολή Χατζήβεη σας προσκαλεί σε άλλο ένα Education Cafe την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 7:00 μ.μ. στη Σχολή Χατζήβεη (Αδάνων 17, Νέα Φιλαδέλφεια) με θέμα "Το LARP (Live Action Role Playing) στην εκπαιδευτική πράξη".


XatziveiLARP2Πριν από εννέα μήνες μια ομάδα θαρραλέων παιδιών ξεκίνησε για τη Χώρα της Μυθολογίας με σκοπό να βρει το Χρυσόμαλλο Δέρας. Στην πορεία, συνάντησαν μυθικά πλάσματα, ολοκλήρωσαν αποστολές, ζήτησαν τη βοήθεια σημαντικών προσώπων. Τελικά, έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι, επέστρεψαν νικητές και μας προσκαλούν να μας διηγηθούν τις ξεχωριστές περιπέτειες που έζησαν.

 

Μπορεί πραγματικά κάποιος να ξαναζήσει γεγονότα που ήδη έχουν γίνει;
Τι έχει να προσφέρει η μέθοδος LARP και τα Παιχνίδια Ρόλων στην εκπαιδευτική διαδικασία;
Πόσο εύκολο είναι για έναν εκπαιδευτικό να τα χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο;
Από πού μπορεί να αντλήσει τη θεματολογία του;


XatziveiLARP1Οι εισηγητές του μαθήματος Δημήτρης Κακαβούλας και Αρετή Θάνου θα μας μιλήσουν για την ιδέα, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός τέτοιου μαθήματος, δίνοντας έμφαση στις δυσκολίες, αλλά και στις ευκαιρίες που προκύπτουν. Ενώ την αφήγηση της ιστορίας, θα την κάνουν οι ίδιοι οι μαθητές, όπως αυτή εξελίχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος.

 

XatziveiLARP4Η εκδήλωση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σε γονείς εντός και εκτός του σχολείου, που θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ρόλων.


Η περιπέτεια αρχίζει…

Είσοδος ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση - 210 2511371

 

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.