WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ευρωπαϊκό Πρότυπο - Εξεταστικό κέντρο για τον διαγωνισμό Χαρισμάθεια

Europaiko Protypo2016Το Σάββατο 16 Μαρτίου το σχολείο μας λειτούργησε ως εξεταστικό κέντρο για τον διαγωνισμό Χαρισμάθεια.


Η Χαρισμάθεια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που σα σκοπό έχει τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, ώστε να γίνει η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση, στην εποχή της πληροφορίας. Στόχος της είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα, την κριτική ικανότητα και την τεχνολογία στην εκπαίδευση μέσα από τη διαφοροποιημένη διδασκαλία. Σε αυτά τα πλαίσια κάνει master classes και summer school για παιδιά, συμβουλευτική γονέων και επιμορφώσεις για τους εκπαιδευτικούς, επάνω στην εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας στις τάξεις του ελληνικού σχολείου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό φαντασίας και ανακάλυψης. Η ομάδα της Χαρισμάθεια επέλεξε να βάλει πολλά θέματα, από διάφορες γνωστικές περιοχές, με θέματα θετικών και θεωρητικών επιστημών. Tα παιδιά απάντησαν θέματα που τους άρεσαν και ήταν γνώριμα σε αυτά.


Το Ευρωπαικό Πρότυπο όντας εξεταστικό κέντρο θα δώσει υποτροφίες στους μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία.

Στις γενικότερες πληροφορίες, θα θέλαμε να σας πούμε ότι περισσότερα από 1.400 παιδιά έχουν κάνει αιτήσεις μέχρι σήμερα και θα φιλοξενηθούν σε 39 εξεταστικά κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο.


Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού:

Β φάση (18 Μαΐου 2019): Τα παιδιά που θα διακριθούν στην Α φάση θα συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο φεστιβάλ δημιουργικότητας. Το φεστιβάλ θα είναι με σταθμούς, σαν παιχνίδι, και οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέσα από ατομικές και ομαδικές προκλήσεις, κατασκευαστικού χαρακτήρα, να συλλέξουν πόντους που θα αναφέρονται σε κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ηγετικές ικανότητες και ικανότητα να περάσουν από την ιδέα στην πράξη.

Γ φάση (6 Ιουλίου 2019): Τα παιδιά που θα προκριθούν από τη Β φάση θα συναντήσουν τον επιταχυντή. Εκεί θα επιλέξουν ανάμεσα σε απαιτητικές αποστολές και θα κληθούν να βρουν καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις μέσα σε 10 μέρες, συμβιώνοντας σε κατασκηνωτικό χώρο. Θα πρέπει να λειτουργήσουν σε ανομοιογενείς ομάδες και να διαχειριστούν δυσκολία. Θα έρθουν σε επαφή με ειδικούς που θα λειτουργήσουν ως πηγές για αυτά και θα παρακολουθήσουν workshops. Στο τέλος των 10 ημερών θα παρουσιάσουν τη λύση τους, θα μαζέψουν πόντους για την εφαρμοστικότητα της, την καινοτομία της, την επιμονή, την ανθεκτικότητα και τη συνεργατικότητά τους.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.