Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Startup Europe comes to universities»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Startup Europe comes to TEIWEST» που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη και ώρα 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
H SEC2U, που οργανώνεται από το Δίκτυο Startup Europe University Network (SEUN) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Startup Europe), είναι μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη δέσμευση των ευρωπαϊκών ΑΕΙ για τη δημιουργία ισχυρής κουλτούρας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Συρμακέσης ο οποίος εκκίνησε το πρόγραμμα με την παρουσίαση του δικτύου Startup Europe University Network και των στόχων που έχει θέσει το Ίδρυμα με τη συμμετοχή του σε αυτό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιφερειακές στρατηγικές για την επιχειρηματικότητα, ευκαιρίες υποστήριξης & ανάπτυξης επιχειρήσεων αλλά και να λάβουν συμβουλές για τις τρέχουσες προκλήσεις για τις startups.
• «Διαπεριφερειακό Οικοσύστημα Καινοτομίας για την ωρίμανση και ενσωμάτωση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα», από κ. Χρήστο Τζομάκα, Διευθυντή Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
• Έργο «ΤΑGS, Καινοτόμα Επιχειρησιακά Εργαλεία στην Γεωργία Ακρίβειας»,από κ. Κωνσταντίνο Καράντζαλο, Αναπληρωτή Καθηγητή, Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
• Επιχειρηματικότητα και Ψηφιακή Καινοτομία σε Περιβάλλον Οικονομικής Κρίσης, από κα Ήρα Αντωνοπούλου, Καθηγήτρια, Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακής Καινοτομίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
• Έργο «Education for ideas, inventions and innovations for entrepreneurship» από κ. Σπύρο Συρμακέση, Καθηγητή, Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
• Έργο « ΙLONET, Διασυνοριακό Δίκτυο Γραφείων Διασύνδεσης για την υποστήριξη της ανάπτυξης Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», από κ. Ιωάννη Μητρόπουλο, Καθηγητή, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προβληματισμούς και ιδέες για την διασύνδεση της επιστημονικής αριστείας με το επιχειρηματικό οικοσύστημα.
*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika