WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Οι πρώτοι «Ψηφιακοί» Μαθητές αποφοιτούν και πετυχαίνουν…

Doukas100Το Διδακτικό Μοντέλο “1:1 Educational Computing” στα Εκπαιδευτήρια Δούκα


Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα εφαρμόζουν, τα τελευταία 9 χρόνια, το Διδακτικό Μοντέλο 1:1 - “1:1 Educational Computing”, με άριστα αποτελέσματα, όπως αποδεικνύεται από έρευνες Πανεπιστημίων και Εκπαιδευτικών Φορέων αλλά και από την επιτυχία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της «πρώτης γενιάς μαθητών» που συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα.

Το “1:1 Educational Computing” προβλέπει τη χρήση ενός ατομικού Μαθητικού Υπολογιστή για κάθε μαθητή από Δ’ Δημοτικού έως και Γ’ Λυκείου, με τον οποίο συμμετέχει στις μαθησιακές δραστηριότητες. Η πρακτική αυτή αναδεικνύει, καθώς εξελίσσεται, πολλαπλά οφέλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ως επικουρικό εργαλείο διδασκαλίας, ο Μαθητικός Υπολογιστής περιλαμβάνει και οργανώνει πλούσιο ψηφιακό υλικό που έχει αναπτυχθεί στα Εκπαιδευτήρια Δούκα για να υποστηρίξει την εκπαιδευτική διαδικασία.


Δεν είναι τυχαίο που η μεγάλη επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις 2017-18 συμπίπτει με την αποφοίτηση της «πρώτης γενιάς» μαθητών που αξιοποίησαν δημιουργικά τον Μαθητικό Υπολογιστή και επωφελήθηκαν από τις ικανότητες του «ψηφιακού γραμματισμού». Τα εξαιρετικά αποτελέσματά τους στις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας και του Εξωτερικού και μάλιστα, σε σχολές της πρώτης τους επιλογής, επικυρώνουν την ορθότητας μιας παιδαγωγικής μεθοδολογίας που ενισχύει, μεταξύ άλλων, τις βασικές Ικανότητες 21ου αιώνα.

Φυσικά, η επιτυχία αυτή οφείλεται στα ίδια τα παιδιά αλλά και στο ευρύτερο εκπαιδευτικό μοντέλο που εφαρμόζουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, εστιάζοντας στη μετάδοση γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια αξιών και απαντώντας στις προκλήσεις του σύγχρονου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και αργότερα, της απαιτητικής επαγγελματικής ζωής.

 

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.