WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Η αναγκαιότητα της χρηματοοικονομικής γνώσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

AugLin70 2018ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ


Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη στις 18:30 (κτίριο Γυμνασίου – Λυκείου, Αμφιθέατρο Οδυσσέας Ελύτης) διοργανώνουν την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Η αναγκαιότητα της Χρηματοοικονομικής γνώσης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» και ομιλητή τον Καθηγητή Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά και Προέδρο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης κ. Νικόλαο Φίλιππα.


Το σχολείο δίνοντας έμφαση διαχρονικά στην παράλληλη ανάπτυξη των δεξιοτήτων και γνώσεων των μαθητών, εντάσσει για πρώτη φορά στο Δημοτικό σχολείο, δράσεις ενίσχυσης της Χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης των μαθητών του. Η δράση θα υλοποιηθεί από την επιστημονική ομάδα του Καθηγητή κ. Νικόλαου Φίλιππα.

Η προαγωγή της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στα παιδιά και τους εφήβους είναι σημαντική για την δημιουργία ενός χρηματοοικονομικά εγγράμματου πληθυσμού, ικανού να λαμβάνει σωστές αποφάσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

 

Augouleas Filippas261118Σύμφωνα με το έγγραφο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), «Βελτιώνοντας τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό» (Improving Financial Literacy), υποστηρίζεται ότι στο σύγχρονο πολύπλοκο, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, τα άτομα και τα νοικοκυριά που δεν έχουν λάβει επαρκή χρηματοοικονομική εκπαίδευση, είναι πιο επιρρεπή στην υπερχρέωση και σε αυξανόμενη πιθανότητα πτώχευσης.

Η παροχή χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στο μεταβατικό στάδιο από την παιδική στην εφηβική ηλικία, συμβάλλει στη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών. Ο ΟΟΣΑ συμβουλεύει: «Η χρηματοοικονομική εκπαίδευση πρέπει να αρχίζει στο σχολείο. Οι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδεύονται για χρηματοοικονομικά θέματα όσο το δυνατόν νωρίτερα στη ζωή τους».

 

Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός, μεταξύ άλλων, μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση των πιέσεων του μάρκετινγκ, αλλά και των κοινωνικών πιέσεων που τίθενται ολοένα και περισσότερο στους νέους, με σκοπό να αποκτήσουν υλικά αγαθά πέρα από την χρηματοοικονομική τους εμβέλεια. Μαθαίνει επίσης τους μαθητές να ευθυγραμμίζουν τις επιλογές τους με τις ικανότητές τους, γεγονός που τους βοηθά να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις ως καταναλωτές και αργότερα ως επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι. Τέλος συμβάλλει αποφασιστικά στην χρηματοοικονομική ευημερία των πολιτών, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη της ευημερίας καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους.

 

*Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.