WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ψηφιακή Καινοτομία & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Στοχεύοντας στο αύριο

PanAig MPES HtmlΟ Γιάννης Χαραλαμπίδης για άλλη μια φορά μαγνήτισε το ακροατήριο με την του ομιλία στην ημερίδα Ψηφιακής Καινοτομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και παρουσίασε τις βασικές στοχεύσεις που πρέπει να ακολουθεί η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

 

Την ημερίδα διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου (Html.Gr) την Τετάρτη 05/09 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στο αμφιθέατρο Α. Τρίτσης.

 

 

Στόχος της ημερίδας ήταν η εμβάθυνση στο αντικείμενο της Ψηφιακής Καινοτομίας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και η παρουσίαση των αντίστοιχων μεταπτυχιακών του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τα οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσετε την συμμετοχή σας μέχρι τις 10/09/2018 από τους ακόλουθους συνδέσμους

 

https://msc.icsd.aegean.gr/innovation/

Δι-ιδρυματικό ΠΜΣ Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα – Masters in Computer Science
msc.icsd.aegean.gr

Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. Αντικείμενο του Δι-ιδρυματικού  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων μεταπτυχιακού επιπέδου στην επιστήμη της Διοίκησης Νεοφυών Επιχειρήσεων μέσω της προσέγγισης των θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων του σύγχρονου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν: τεχνικές και στρατηγικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, επιχειρηματικά μοντέλα, ο ρόλος των πληροφοριακών συστημάτων στο σύγχρονο οργανισμό, ψηφιακά startups και ψηφιακές υπηρεσίες. Οι απόφοιτοι του Δ.Π.Μ.Σ. στην Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα θα αποκτήσουν σημαντικές και ουσιαστικές γνώσεις και ικανότητες για την εξέλιξη της καριέρας τους. Θα είναι σε θέση να σκέφτονται δημιουργικά (out-of-the-box) και να επιχειρούν στοχεύοντας σε διεθνές κοινό και με προοπτικές εξαιρετικά γρήγορης ανάπτυξης. Οι απόφοιτοι που θα διακριθούν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν προοπτικές εξέλιξης με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό.


https://msc.icsd.aegean.gr/egov/

ΠΜΣ Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Masters in Computer Science
msc.icsd.aegean.gr

Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για βελτίωση των λειτουργιών των δημόσιων υπηρεσιών, μείωση του κόστους τους, βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, και γενικότερα της προσφερόμενης αξίας στην κοινωνία, σχεδιασμό και υλοποίηση καλύτερων και αποτελεσματικότερων δημόσιων πολιτικών, αλλά και στενότερη επικοινωνία και συνεργασία των φορέων του κράτους με τους πολίτες με διαφάνεια. Όμως η εμπειρία στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, δείχνει ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών είναι ένα υψηλής πολυπλοκότητας έργο, που απαιτεί στενή συνεργασία διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων (τεχνολογικών και διοικητικών), τόσο από το εσωτερικό περιβάλλον του δημόσιου τομέα, όσο και από το εξωτερικό του περιβάλλον (εταιρείες πληροφορικής, συμβουλευτικών υπηρεσιών, κ.λπ.). Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στην χώρα μας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωσή γενικότερα, για αυτό τον λόγο οι ανάγκες που προκύπτουν στο χώρο αυτό είναι μεγάλες, όπως και οι σχετικές αγορές που ανοίγονται για επιχειρήσεις διαφόρων συναφών αντικειμένων.

 

καθώς και για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων ( IoT)

https://msc.icsd.aegean.gr/iot/

Διαδίκτυο των Πραγμάτων και Ψηφιακή Επανάσταση. Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η συστηματική εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα σχεδίασης και ανάπτυξης ευφυών περιβαλλόντων σε δίκτυα νέας γενιάς έχοντας ως σημείο αναφοράς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

 

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.