WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

UNIque Days 2018, ένας θεσμός για τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό

UniqueMindsΓια μία ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι UNIque Days, ημερίδες γνωριμίας μαθητών με σχολές και πανεπιστήμια. Οι ημερίδες αυτές υλοποιήθηκαν από 160 εθελοντές φοιτητές, με σκοπό να παρουσιάσουν σε μαθητές τις σχολές τους. Παράλληλα ο μαθητής συμμετείχε και σε προσομοιώσεις εργαστηρίων, ώστε να κατανοήσει πιο σφαιρικά και να επιλέξει πιο συνειδητά τη μελλοντική του σχολή.

 

UniqueDays18aΣτις 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε UNIque Day για τη Νομική Σχολή. Οι μαθητές γνώρισαν μέσα από παρουσίαση τη δομή του προγράμματος σπουδών και τις ευκαιρίες που παρέχει η Νομική Αθηνών. Έπειτα συμμετείχαν σε ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές της Σχολής και στο τέλος έλυσαν το πρώτο τους νομικό πρακτικό μέσα από ένα διαδραστικό workshop.

 

Στις 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε UNIque Day για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μαθητές μέσα από παρουσιάσεις και ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές, γνώρισαν τα 8 τμήματα του Πανεπιστημίου και το Οικονομικό του ΕΚΠΑ ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με projects και φοιτητικές ομάδες. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να παρακολουθούν δύο προσομοιώσεις workshops των σχολών που επιθυμούσαν.
Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ACEin).

 

UniqueDays18bΤέλος στις 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε UNIque Day για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις 9 σχολές του από φοιτητές τους, αλλά και για τις Σχολές της Πληροφορικής, της Στατιστικής, το Φυσικό, το Χημικό, το Μαθηματικό και των Ψηφιακών Συστημάτων. Παράλληλα γνώρισαν projects και ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας των φοιτητικών ομάδων αυτών μέσα στο Πολυτεχνείο. Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε δύο προσομοιώσεις εργαστηρίων ανάλογα με τις σχολές που τους ενδιέφεραν. Ταυτόχρονα οι γονείς έλαβαν τη δική τους ενημέρωση μέσα από ένα Parent Session για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ιδιαίτερα η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών υποστήριξαν θερμά την  προσπάθεια αυτή.

 

UniqueDays18cΣκοπός των ημερίδων είναι να παρέχουν πλήρη και βιωματική ενημέρωση στους μαθητές πριν επιλέξουν τη σχολή τους. Είναι σημαντικό πως 1 στους 2 μαθητές μέσα από τις ημερίδες ενημερώθηκε για σχολές που δεν γνώριζε και θα συμπεριλάβει στο μηχανογραφικό του.

Σχετικά με το διοργανωτή: Η Unique Minds είναι ο πρώτος οργανισμός που στοχεύει στον ακαδημαϊκό προσανατολισμό μαθητών. Στο να παρουσιάσει δηλαδή τα πανεπιστήμια και τις σχολές τους στο μαθητή, ώστε να αποφασίσει τι θέλει να σπουδάσει. Έχει ιδρυθεί από φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και απαρτίζεται αποκλειστικά από εθελοντές φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της μπορείτε να επισκεφθείτε το site: uniqueminds.gr ή το facebook page της: Unique Minds GR.

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.