WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου 2018»

AktisOneirou18Ας αφήσουμε μια αχτίδα ονείρου να φωτίσει τις καρδιές μας…

https://goo.gl/HxFUQy


Για δέκατη όγδοη συνεχόμενη χρονιά τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «ακτίς ονείρου 2018» από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου 2018 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου 2018» πραγματοποιούνται με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ14/20418/ΕΠΕ/36850/Δ1/ΓΕΝ. ΔΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε./ΥΠ.Π.Ε.Θ.).

 

Οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες «ακτίς ονείρου» είναι πλέον ένας Πανελλήνιος θεσμός,  μια γιορτή για το Θέατρο, την ελπίδα, το όραμα, το όνειρο, τη χαρά, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.  Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Από την Τρίτη 29 Μαΐου ως και το Σάββατο 2 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου κάθε απόγευμα  θα δίνονται οι παραστάσεις των παιδικών θεατρικών ομάδων που συμμετέχουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι  παραστάσεις της Κυριακής 3 Ιουνίου  θα μεταφερθούν  στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου και θα κλείσει η γιορτή  με την τελετή λήξης και  την απονομή  των βραβείων και των επαίνων σε όλους τους μικρούς ηθοποιούς.

 

736 μικροί "ηθο-ποιοί" από Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και  Θεατρικές  παιδικές ομάδες από την Ελλάδα  με 31  παραστάσεις θα μας παρουσιάσουν τη δική τους οπτική, τον κόπο και το όραμά τους, τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, τον αυθορμητισμό και την απλότητα, την αλήθεια της παιδικής ψυχής.

Η φρέσκια ματιά τους δίνει νέα πνοή σε κλασσικά έργα. Χιλιοειπωμένα στους αιώνες λόγια θα ακουστούν καινούρια. Με πολύ κόπο και μεράκι όλη τη σχολική χρόνιά οι μικροί πρωταγωνιστές  πειραματίστηκαν, αναβίωσαν την παράδοση, ζωντάνεψαν σύγχρονα αγαπημένα έργα και  έρχονται να μας γοητεύσουν με ερμηνείες, που αποπνέουν αθωότητα και αλήθεια, φρεσκάδα και δυναμισμό.

 

Τις 33 θεατρικές παραστάσεις θα παρακολουθεί κριτική επιτροπή που αποτελείται από κριτικό θεάτρου, θεατρολόγους, ηθοποιούς, δημοσιογράφους και  εκπαιδευτικούς, η οποία αξιολογεί και κρίνει τα έργα. Επίσης το κοινό της κάθε παράστασης  έχει την δυνατότητα να την  βαθμολογήσει.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι δωρεάν για μικρούς και μεγάλους. Το ποσό που συγκεντρώνεται από την προαιρετική εισφορά των θεατών στον κουμπαρά, δίνεται κάθε χρόνο σε κάποιο ίδρυμα/σύλλογο  που μεριμνά για παιδιά. Φέτος  θα δοθούν στην ομάδα Life is life  Θεσσαλονίκης. Η ομάδα Life is life έχει δημιουργηθεί από γονείς με παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και  στόχος της  είναι η οικονομική ενίσχυση για ιατρικές δαπάνες, σε παιδιά που νοσούν:

https://goo.gl/24tEzU και https://goo.gl/GNQkDg

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας:  Κοσμοράδιο  95,1 / PLUS RADIO 102,6 και www.pigolampides.gr

•    Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο https://goo.gl/cJ9dVi
 και υλικό από όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις  στο https://goo.gl/HxFUQy

 

Πληροφορίες : Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης
www.protypa.gr /  Τηλ.: 2310 300-002, Fax.: 2310 300-440,
E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.