WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο eLife kids 2018 - Το Ψηφιακό Μέλλον είναι παρόν…

Doukas100Στο Θέατρο του Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου «Δαΐς» πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο eLife kids 2018 που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με συνεργαζόμενους φορείς την Ακαδημία Ψηφιακού Πολίτη, το Ελληνικό Forum για το Ψηφιακό Μέλλον, την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και το Media Literacy Institute.


Doukas elife0318aΤο Συνέδριο παρακολούθησαν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, γονείς και εκπαιδευτικοί και ενημερώθηκαν από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες για το Internet ως εργαλείο μάθησης, πληροφόρησης, έρευνας και επιχειρηματικότητας, αλλά και για τους κινδύνους που κρύβει καθώς αποτελεί πλέον αναντικατάστατο μέρος της καθημερινότητάς μας και της διασκέδασής μας.

Doukas elife0318bΣτο Συνέδριο, χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η κ. Ελένη Ι. Δούκα, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν, αφορούσαν στο Cyber Bullying, τον εθισμό στα διαδικτυακά παιχνίδια, τη σημασία των κοινωνικών δικτύων στην προεφηβική ηλικία, την ψηφιακή νοημοσύνη, το ηλεκτρονικό έγκλημα, την αυτοκτονική συμπεριφορά στο διαδίκτυο, τις ασφαλείς τραπεζικές αγοραπωλησίες, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, την τεχνητή νοημοσύνη, κλπ., προτείνοντας, παράλληλα, λύσεις μέσα από εμπεριστατωμένη ενημέρωση.


Doukas elife0318cΜεταξύ των ομιλητών ήταν ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος ΕΛΑΣ, Γιώργος Παπαπροδρόμου,  ο Επικοινωνιολόγος, Τάσος Παγκάκης, ο Παιδοψυχίατρος, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λάρισας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Κώστας Σιώμος, η Δημοσιογράφος & Διευθύντρια του MLI, Σίσσυ Αλωνιστιώτου, ο Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και Εθνικός Πρεσβευτής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, Κώστας Καρπούζης, κ.ά.

Το eLife kids 2018 διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, την ευγενική χορηγία των εταιριών COSMOTE και EUROBANK και την υποστήριξη της ΒΙΚΟΣ.

 

Φωτογραφίες:

Φωτογραφία 1: Ο ανεξάρτητος βουλευτής, κ. Χάρης Θεοχάρης

Φωτογραφία 2: Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης

Φωτογραφία 3: Από αριστερά: Κώστας Καρπούζης, Διευθυντής Ερευνών ΕΠΙΣΕΥ, Βασίλης Οικονόμου, Υπεύθυνος Πληροφορικής & Ψηφιακής Εκπαίδευσης Εκπ. Δούκα, Σίσσυ Αλωνιστιώτου, Δημοσιογράφος-Διευθύντρια MLI, Φώτης Σπυρόπουλος, Δρ. Ποινικού Δικαίου & Εγκληματολογίας, Γιώργος Φλώρος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Κώστας Σιώμος, Παιδοψυχίατρος-Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Ελένη Ι. Δούκα, Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Κώστας Ριζόπουλος, Δημοσιογράφος, Χαράλαμπος Τσέκερης, Εντεταλμένος Ερευνητής Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Τάσος Παγκάκης, Επικοινωνιολόγος, Κωνσταντίνος Ι. Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος Εκπαιδευτηρίων Δούκα

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.