WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς στο Ευρωπαϊκό Πρότυπο

Europaiko Protypo2016Το Σχολείο μας, Ευρωπαϊκό Πρότυπο ξεκινά και φέτος κύκλο σεμιναρίων αυτοβελτίωσης ενηλίκων στην παιδαγωγική προσέγγιση -φιλοσοφία του Σχολείου που έχει ως κέντρο το παιδί και την εξέλιξή του.

 

Στόχος των επιμορφωτικών συναντήσεων με τους γονείς, είναι να γνωρίσουν μέσα από κατάλληλη ενημέρωση, συζήτηση και βιωματική προσέγγιση τι σημαίνει “αποτελεσματικός γονέας” και πώς μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους με το παιδί.

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν απορίες, προβληματισμούς και προσδοκίες σχετικά με το ρόλο τους και να υποστηριχτούν βιώνοντας σιγουριά, ελπίδα και εμπιστοσύνη στη σχέση τους με το Σχολείο και το παιδί.

 

Στα σεμινάρια αυτά συμμετέχουν ως εισηγητές και η κ. Πόπη Γυαλιράκη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Playtherapist(Dp), Σύμβουλος γονέων, (μέθοδος Gordon και Filial), Προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια και η κ. Χριστίνα Σπυροπούλου, εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή , Συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια (Gestalt).

Στο τέλος κάθε σεμιναρίου θα υπάρχει μία σύνοψη με τα βασικά συμπεράσματα και προτάσεις. Ακολουθεί το πρόγραμμα των συναντήσεων:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 Η Φιλοσοφία του Σχολείου:“Αξιοποίηση του Ημερολογίου και των αξιολογήσεων του Σχολείου από τους γονείς” 6:00-7:45 μ.μ.
κ. Γυαλιράκη: Πόσο σημαντική είναι η συνεργασία Σχολείου- Οικογένειας
κ. Σπυροπούλου: Πώς αποφεύγουμε τις εντάσεις στην επικοινωνία με το παιδί.

Τετάρτη 14 Φεβρουρίου 2018 Η Φιλοσοφία του Σχολείου: “Οι εργασίες για το σπίτι. Πρότζεκτ και πρόσβαση στη γνώση.” 6:00-7:45 μ.μ
κ. Γυαλιράκη: Η αυτονομία του παιδιού στο σπίτι
κ. Σπυροπούλου: Θα μπορούσε ο γονιός να βοηθήσει το παιδί στις εργασίες του παιδιού; (προϋποθέσεις)

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 Η Φιλοσοφία του Σχολείου: “Πως ενδυναμώνουμε το παιδί ως γονείς- προσδοκίες και αποδοχή. Η απαιτητική επικοινωνία στο σπίτι: τι είναι και πώς βοηθάει στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και ενσυναίσθηση" 6:00-7:45 μ.μ.
κ. Γυαλιράκη: Ενεργητική ακρόαση του γονιού
κ. Σπυροπούλου: .Πώς αντιδρούμε σε μια κρίση του παιδιού - οι κανόνες στο σπίτι και οι συνέπειες

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 “Η οργάνωση της καθημερινότητας του παιδιού: προτεραιότητες και σημασία στην ανάπτυξη γνωστικών κινήτρων και δεξιοτήτων. Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών σε κάθε βαθμίδα: θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά” 6:00-7:45 μ.μ.
κ. Γυαλλιράκη: Γιατί είναι σημαντικό να παίζουμε με τα παιδιά μας
κ. Σπυροπούλου: Η παρουσία του γονιού στον ελεύθερο χρόνο του παιδιού

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 Η Φιλοσοφία του Σχολείου: “Χρήση των διδακτικών πακέτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανάλογα το δυναμικό του παιδιού- διαφοροποίηση διδασκαλίας” 6:00-7:45 μ.μ.
κ. Γυαλιράκη: Πώς ο γονιός μπορεί αν σεβαστεί και να βοηθήσει το παιδί του να εξελιχθεί
κ. Σπυροπούλου: Μαθησιακοί τύποι του Gordon

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 Η Φιλοσοφία του Σχολείου: “Οι διακοπές ως ευκαιρία για την κοινωνική- συναισθηματική και γνωστική εξέλιξη του παιδιού” 6:00-7:45 μ.μ.
κ. Γυαλιράκη: Ποιο στόχο έχουν οι διακοπές στην οικογένεια . Το ελεύθερο παιχνίδι
κ. Σπυροπούλου: Ανάπτυξη καλών συνηθειών στα παιδιά: φιλαναγνωσία, τέχνη, φυσική δραστηριότητα, κοινωνικές επαφές, σύλλογοι


ΔΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

  • Καταγραφή των αρχικών απόψεων και προσδοκιών των γονέων, οργάνωσή τους σε θεματικές
  • Παρουσίαση (εισήγηση--βιωματική προσέγγιση)
  • Συζήτηση και καταγραφή των βασικών συμπερασμάτων- προτάσεις για βιωματική εφαρμογή τους από τους γονείς
  • Τέλος πριν την επόμενη συνάντηση θα υπάρχει στους γονείς η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στις εισηγήσεις, στα βασικά ερωτήματα και συμπεράσματα της συνάντησης
  • Υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και εξατομικευμένης υποστήριξης των γονέων από τους εισηγητές των σεμιναρίων στο πλαίσιο του Σχολείου με ραντεβού στη Γραμματεία.

Για συμμετοχές παρακαλούμε όπως καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου: 210 9618626

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.