WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ο Ακαδημαϊκός Φοίνικας της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελένη Ι. Δούκα

Doukas100Με τα διάσημα του Ακαδημαϊκού Φοίνικα τιμήθηκε η Ελένη Ι. Δούκα, μέλος της Γενικής Διεύθυνσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Στο Τάγμα του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, που είναι από τα παλαιότερα στην Ευρώπη, συγκαταλέγονται προσωπικότητες εντός και εκτός Γαλλίας, που προάγουν, με το εκπαιδευτικό έργο τους, τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό. Η έγκριση για την απονομή αυτής της διάκρισης που αποτελεί ανώτατη τιμητική διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας και δίνεται από τη Γαλλική Κυβέρνηση.


Στην εκδήλωση απονομής η κα Ελένη Ι. Δούκα αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη θέση που κατέχουν τα Γαλλικά και φυσικά, οι Ξένες Γλώσσες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σχολείου, εστίασε στην αμέριστη συμπαράσταση του Γαλλικού Ινστιτούτου σε κάθε καινοτόμο προσπάθεια των Εκπαιδευτηρίων και ευχαρίστησε τη Γαλλική Δημοκρατία για την εξαιρετική τιμή της αναγόρευσής της σε Ιππότη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα (Chevalier dans l' Ordre des Palmes Académiques).

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, η σύζυγος του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, κα Βίβιαν Αβραμοπούλου, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Διονύσης Κοδέλας, ο κ. Χρήστος Ζαμπούνης, η κα Ιωάννα Γκελεστάθη και άλλοι.

 

Douka Eleni Foinikas1 Douka Eleni Foinikas2 Douka Eleni Foinikas3

 

Φωτογραφίες:
1) Ο Διευθυντής Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου και Πρόεδρος του ΑΜΟΡΑ Ελλάδος κ. Νικόλαος Χριστοδούλου, η κ. Ελένη Ι. Δούκα, μέλος της Γενικής Διεύθυνσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου και Μορφωτικός Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Mikael Hautchamp.
2) Η κα Ελένη I. Δούκα με τα παιδιά της, Δημήτρη και Χρυσάνθη Πατέρα
3) Η κα Ειρήνη Ι. Δούκα, Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με τον Χρήστο Ζαμπούνη των Εκδόσεων ΦΕΡΕΝΙΚΗ.

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.