WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΠΜΣ Αποκατάσταση Δασικών Οικοσυστημάτων

DimokriteioΗ Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατά την αριθ. 9/30.5.2017 συνεδρίαση της αποφάσισε να διοργανώσει και λειτουργήσει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο γνωστικό πεδίο “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ” με αντίστοιχο τίτλο στην Αγγλική γλώσσα «Restoration of Forest Ecosystems». Η προκήρυξη αυτή αφορά στην εισαγωγή σπουδαστών του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.


Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων, με την ανάπτυξη και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών.


Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

• Η κατανόηση των ιδιοτήτων των υποβαθμισμένων έναντι των λειτουργικών δασικών οικοσυστημάτων, της ανάγκης για οικολογική αποκατάσταση και των διάφορων τύπων αποκατάστασης (επίπεδο γνώσεων).
• Η ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των φυσικών διεργασιών και της κλιματικής αλλαγής (επίπεδο δεξιοτήτων).
• Η εκτίμηση της επιτυχίας των αποκαταστάσεων, για την επιλογή των κατάλληλων μεθόδων και τεχνικών (επίπεδο στάσεων).


Το Π.Μ.Σ. διαρκεί κατ’ ελάχιστον ενάμισι (1,5) ημερολογιακό έτος (τρία (3) εξάμηνα). Η μέγιστη διάρκεια φοίτησης είναι 5 (πέντε) εξάμηνα, υπολογιζόμενα από την κανονική εγγραφή στο Π.Μ.Σ.

Σε αυτό γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών καθώς επίσης Επιστημών Υγείας και Ζωής.


Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικά (ως ημερομηνία αποστολής θεωρείται αυτή που αναγράφεται στη σφραγίδα του ταχυδρομείου) στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αποκατάσταση Δασικών Οικοσυστημάτων», Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (Πανταζίδου 193, 68200, Ορεστιάδα), από 6 Ιουνίου 2017 μέχρι 13 Οκτωβρίου 2017.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.