WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Πρόγραμμα E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αθηνών

EKPA elearning epeteiako17Οι ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, εξαιτίας του αυξανόμενου ανταγωνισμού, αλλά και λόγω της αλματώδους εξέλιξης της τεχνολογίας, απαιτούν την απόκτηση επιπλέον γνώσεων και δεξιοτήτων από όσους επιθυμούν τη βελτίωση (ή και διατήρηση, ορισμένες φορές) της θέσης τους. Είτε πρόκειται για βασικές ικανότητες, όπως αυτές που θέτει η ΕΕ (ψηφιακή ικανότητα, πολιτιστική γνώση και έκφραση, μαθηματική ικανότητα κτλ.), είτε για πιο εξειδικευμένες, που αφορούν συγκεκριμένους επαγγελματικούς τομείς, η απόκτηση δεξιοτήτων είναι πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο για μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία. Επομένως, η διά βίου μάθηση αποτελεί μονόδρομο.

 

Το ζήτημα με τη διά βίου μάθηση είναι διπλό. Αφενός, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να βρει πρόγραμμα με την κατάλληλη ευελιξία, ώστε να προσαρμόζεται στις εργασιακές του υποχρεώσεις. Αφετέρου, χρειάζεται το πρόγραμμα αυτό να πληροί τα κριτήρια εκείνα που είναι απαραίτητα για την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.


Τις δύο αυτές προϋποθέσεις πληροί το Πρόγραμμα E-Learning (Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης, του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. παρέχει προγράμματα που διασυνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση αναπτύσσοντας, κυρίως, την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Από την άλλη, το γεγονός ότι πρόκειται για εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρέχει τη δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να προσαρμόσει τη μελέτη του στις δικές του ανάγκες. Επιπλέον, τα προγράμματα αυτά έχουν το κύρος του αρχαιότερου πανεπιστημίου στην Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς έχουν υιοθετηθεί όλες οι ευρωπαϊκές πολιτικές και τα εργαλεία, που διασφαλίζουν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

 

Ακολουθώντας μια εντυπωσιακά δυναμική πορεία δεκαεπτά χρόνων, σήμερα το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. προσφέρει πάνω από 250 προγράμματα, με περισσότερα από 100 μέλη Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού να έχουν την ευθύνη για την ανάπτυξη και την υλοποίησή τους, ενώ έχουν επιμορφωθεί τουλάχιστον 45.000 άτομα.


Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και επαγγελματικών τομέων αιχμής, όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Υγεία, Νοσηλευτική, Logistics, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός, Δημιουργική Γραφή κ.ά.

Όλα τα νέα προγράμματα προσανατολίζονται στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων απόλυτα συνυφασμένων με τις εξελίξεις που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρόβλεψης των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία. Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και οι ειδικότητες με προοπτική αποτελούν τον βασικό άξονα για τον εντοπισμό νέων τίτλων επιμορφωτικών προγραμμάτων. Στόχος είναι πάντα η προσφορά των γνώσεων και των δεξιοτήτων που ζητούνται στην αγορά εργασίας από τους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους.


Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του E-Learning του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτης Πετράκης, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση για τις δεξιότητες έχει έρθει με ένταση στο προσκήνιο τόσο στο επίπεδο της επιστημονικής έρευνας όσο και στα πεδία της εκπαιδευτικής και οικονομικής πολιτικής, της τεχνολογίας και της οργάνωσης της εργασίας. Το μείγμα δεξιοτήτων που χρειάζεται ο εργαζόμενος στους σύγχρονους εργασιακούς χώρους έχει μεταβληθεί τις τελευταίες δεκαετίες, και γενικότερα συνδέεται με το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιεχόμενο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Με οδηγό τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε όρους ζητούμενων δεξιοτήτων, όραμα μας είναι να δημιουργούμε προγράμματα που προσφέρουν στην κοινωνία τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις και καλλιεργούν στους εκπαιδευόμενούς μας την ευρωπαϊκή κουλτούρα των επαγγελματικών δεξιοτήτων. Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται σε ένα σύγχρονο και διαδραστικό περιβάλλον μάθησης που δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να αφομοιώνει τη μέγιστη δυνατή γνώση απαλλαγμένος από χωροταξικούς και χρονικούς περιορισμούς».


Τα προγράμματα διεξάγονται αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου (εκπαιδευτικής πλατφόρμας), ενώ παράλληλα παρέχεται πλήρης και καθημερινή εκπαιδευτική υποστήριξη από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές. Το εκπαιδευτικό υλικό των προγραμμάτων είναι εμπλουτισμένο με εικόνες, links, παραδείγματα -υποδειγματικές ασκήσεις και ασκήσεις αυτοαξιολόγησης, μελέτες περίπτωσης, πρόσθετη βιβλιογραφία και δικτυογραφία, βιντεοπαρουσιάσεις και μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις. Τα περισσότερα προγράμματα ενσωματώνουν διαδραστικές μεθόδους εκπαίδευσης, όπως οργανωμένες live streaming συναντήσεις, που καθιστούν δυνατή τη σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή και συγκεκριμένη θεματολογία, προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος, με στόχο την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, την εξοικείωση με καλές πρακτικές και μελέτες περίπτωσης, πρακτικές ασκήσεις, ανάλυση μεθόδων κ.ά.

 

Στον τομέα της εταιρικής κατάρτισης, πάνω από 400 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως οι Alpha Bank, Teleperformance, ΟΚΑΝΑ, Sanofi Aventis κ.ά., έχουν επιμορφώσει περισσότερα από 6.500 στελέχη τους.

Επιπλέον στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Αθηνών το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σύγχρονης διαδικτυακής πλατφόρμας για την παροχή υψηλού επιπέδου εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα στα Αγγλικά (https://elearninguoa.org/) σε μια σειρά από ακαδημαϊκά πεδία όπως: Ιστορίας/Αρχαιολογία, Μεσογειακής Διατροφή & Υγεία, Φιλοσοφία, Τέχνες & Πολιτισμό, Νανοτεχνολογία- Νανοϊατρική, Οικονομικά, Περιβάλλον & Αρχιτεκτονική, Coaching κ.ά .


Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Eπιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία ή μη, αναλόγως των απαιτήσεων κάθε προγράμματος. Σε όλα τα Προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

 

Τα δίδακτρα των προγραμμάτων διαμορφώνονται αναλόγως της διάρκειάς τους, η οποία ποικίλλει από 3 έως 10 μήνες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει ειδική τιμολογιακή πολιτική για κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπως άνεργοι (30% έκπτωση), πολύτεκνοι (20% έκπτωση), ΑΜΕΑ (20% έκπτωση), νέοι έως 30 ετών κάτοχοι της ευρωπαϊκής κάρτας νέων (έκπτωση 30%) κ.ά.


Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του ΕΚΠΑ μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

https://elearn.elke.uoa.gr προγράμματα στα ελληνικά
https://www.elearninguoa.org προγράμματα στα αγγλικά
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2103689354 & 2103689381
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.