WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

GCE A-Levels - Ο πιο σίγουρος δρόμος για την εισαγωγή στα Βρετανικά Πανεπιστήμια και όχι μόνο

Doukas100Είναι γνωστό ότι τα GCE A-Levels αποτελούν εδώ και 66 χρόνια το πιο έγκυρο μονοπάτι για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας. Εκτός από τη Βρετανία, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα GCE A-Levels αποτελούν αξιόπιστη και αναγνωρισμένη ακαδημαϊκή πιστοποίηση και για Πανεπιστήμια πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γαλλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Τσεχία, η Ιταλία και άλλες. Επίσης, γίνονται αποδεκτά επισήμως από 650 και πλέον πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Πρόκειται δηλαδή για ένα σύστημα αξιολόγησης με διεθνή αναγνώριση και αναμφισβήτητο κύρος.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Συντονιστής του Τμήματος GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, απαντά σε βασικές ερωτήσεις και δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πιστοποίηση αυτή.

 

Πώς μπορεί ένας υποψήφιος να κατακτήσει τις πιστοποιήσεις GCE-A Levels;
Για να επιτύχει κάποιος υποψήφιος να κατακτήσει τις πιστοποιήσεις των A-Levels (άρα και τη δυνατότητα φοίτησης σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού), θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα διετές πρόγραμμα προετοιμασίας, κατά τα δύο τελευταία έτη του Λυκείου συνήθως. Κάθε υποψήφιος, ανάλογα με το τι θέλει να σπουδάσει αλλά και σε ποιο πανεπιστήμιο στοχεύει, καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία 3 - 4 μαθήματα A-Levels.

 

Με τι κριτήριο γίνεται η επιλογή των μαθημάτων;
Η επιλογή των μαθημάτων γίνεται με κριτήριο την κατεύθυνση σπουδών που κάθε μαθητής επιθυμεί να ακολουθήσει σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του Πανεπιστημίου στο οποίο στοχεύει. Για παράδειγμα, οι Ιατρικές Σχολές απαιτούν από κάθε υποψήφιο να ολοκληρώσει επιτυχώς (και με υψηλή βαθμολογία) οπωσδήποτε τέσσερα A-Levels.

 

Πώς γίνεται η επιλογή των πανεπιστημίων από τον υποψήφιο;
Δεδομένου ότι τα ισχυρά και δημοφιλή Πανεπιστήμια, όπως το Cambridge ή το Oxford, δέχονται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό αιτήσεων, βάζουν και τον πήχη του ανταγωνισμού ψηλά. Έτσι, οι μαθητές που θέτουν υποψηφιότητα σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα «πρώτης γραμμής», πρέπει να διαθέτουν και ισχυρό ακαδημαϊκό προφίλ, δηλαδή να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς (και με υψηλή βαθμολογία) τέσσερα (4) A- Levels.

Πάντως, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι που ολοκληρώνουν τρία (3) A-Levels εξασφαλίζουν εισιτήριο εισαγωγής στα περισσότερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τόσο της Βρετανίας όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης και Αμερικής.

 

Ποια είναι η δομή του προγράμματος;
Kάθε μάθημα A-Level χωρίζεται σε δύο μέρη: AS και Α2. Το AS διδάσκεται στο πρώτο έτος φοίτησης και αποτελεί το πρώτο μισό της ύλης κάθε μαθήματος, ενώ το Α2 που διδάσκεται στο δεύτερο έτος, αποτελεί το δεύτερο και πιο απαιτητικό μέρος της ύλης. Στο τέλος κάθε έτους πραγματοποιούνται οι αντίστοιχες εξετάσεις.

 

Ποια τα πλεονεκτήματα παρακολούθησης ενός προγράμματος GCE A- Levels;
Κάθε μαθητής των A-Levels διατηρεί τα παρακάτω σημαντικά πλεονεκτήματα:
• Τα GCE A-Levels διδάσκονται παράλληλα με το Γενικό Λύκειο, αφήνοντας πάντα ανοιχτή την επιλογή συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Επίσης, η κατάκτηση του απολυτηρίου του Γενικού Λυκείου είναι απαραίτητη στην αναγνώριση των πτυχίων των μαθητών που φοιτούν στο εξωτερικό (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π), προκειμένου να εξασφαλίσουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για εργασία στην Ελλάδα.
• Το πρόγραμμα είναι απόλυτα εξατομικευμένο και προσαρμόζεται στις ανάγκες και δυνατότητες κάθε μαθητή.
• Απαιτείται η ολοκλήρωση 3 ή 4 βασικών μαθημάτων ώστε ένας μαθητής να υλοποιήσει τους στόχους του.
• Εξασφαλίζεται η εισαγωγή στα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

 

Πού μπορεί ένας μαθητής να παρακολουθήσει το πρόγραμμα;
Το ολοκληρωμένο και οργανωμένο Τμήμα GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι το πρώτο που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1985 και συνεπώς, έχει εκατοντάδες επιτυχόντες στο ενεργητικό του.
Διαθέτει ένα ευέλικτο, ολοκληρωμένο και στοχευμένο πρόγραμμα σπουδών, με αυστηρά ολιγομελή τμήματα, σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και έμπειρη εκπαιδευτική ομάδα.
Τη χρονιά που μας πέρασε, οι απόφοιτοι του Τμήματος έγιναν δεκτοί στο σύνολό τους, σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πρώτης γραμμής, όπως το University of Oxford, University of the Arts – London (UAL), University of Edinburgh, City University, University of Groningen κ.α.

 

Μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και μαθητές που φοιτούν σε άλλο Λύκειο;
Το πρόγραμμα είναι ανεξάρτητο από το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και μπορούν να το παρακολουθήσουν και εξωτερικοί μαθητές. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση των μαθητών που φοιτούν το πρωί στο Λύκειο.

 

Ποια μαθήματα προσφέρει το Τμήμα GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα;
Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα προσφέρουν για την προετοιμασία των A-levels, μεγάλη γκάμα μαθημάτων από όλα τα πεδία:
• Art, Craft & Design
• Business
• Economics
• Biology
• Chemistry
• Physics
• English Language & Literature
• French
• German
• Mathematics
• Further Mathematics
• Modern History
• Modern Greek
• Psychology
• Physical Education

Παράλληλα, καίρια σημασία για την εισαγωγή των σπουδαστών έχει η εξατομικευμένη τους υποστήριξη και καθοδήγηση στην προετοιμασία και υποβολή των αιτήσεών τους στα ξένα Πανεπιστήμια, από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς-συμβούλους.

 

Υπάρχει δυνατότητα να προετοιμαστεί έγκαιρα ένας μαθητής για να παρακολουθήσει το GCE;
Για την έγκαιρη προετοιμασία και ενίσχυση των μαθητών που θέλουν να παρακολουθήσουν το GCE, λειτουργεί στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ειδικό προπαρασκευαστικό τμήμα στην Α’ Λυκείου, που προσφέρει, εκτός των άλλων, τη δυνατότητα κατάκτησης της σημαντικής πιστοποίησης IGCSE, η οποία προσδίδει επιπλέον βαρύτητα στην αίτηση του μαθητή προς τα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

 

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα για το σχολικό έτος 2017-18;
Το πρόγραμμα για την επόμενη σχολική χρονιά ξεκινά στις 15/9/2017. Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στο τηλέφωνο 210 6186000.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.