WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΠΜΣ «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων»

PEDISΠρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσκαλεί υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.


Αντικείμενο ΠΜΣ

Το αντικείμενο του ΠΜΣ είναι διεπιστημονικό. Ο πρώτος πυλώνας εστιάζει σε διεθνώς αναγνωρισμένες και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις Διοικητικής της Διακινδύνευσης (Risk Management) και διαχείρισης κινδύνων και απειλών, που αποτελούν από τις πλέον ισχυρές και σύγχρονες τάσεις στη μελέτη, και κυρίως την αντίληψη, των παγκόσμιων φαινομένων που εμπίπτουν στη σφαίρα των διεθνών σχέσεων, της πολιτικής και της οικονομίας. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στη μελέτη των προκλήσεων αυτών με συστήματα και μεθόδους αναλύσεων (Analytics), την αιχμή της σύγχρονη λήψη αποφάσεων και της τεχνολογίας πληροφορικής, για τον εντοπισμό και βαθμιαία την αντιμετώπιση σύνθετων φαινομένων του σύγχρονου κόσμου. Ο τρίτος πυλώνας προεκτείνει το πεδίο αναφοράς με γνώσεις σε σύγχρονα θέματα Διεθνών Σχέσεων, Ασφάλειας και Παγκόσμιας Πολιτικής Οικονομίας.

Το ΠΜΣ απευθύνεται σε όσους έχουν ισχυρό ενδιαφέρον να συμμετέχουν ενεργά στη μελέτη και την επίλυση των πραγματικών αλλά και σύνθετων προβλημάτων που προκύπτουν στην τομή της τεχνολογίας με την πολιτική, την οικονομία και το περιβάλλον, και τις νέες δημόσιες σφαίρες που αναπτύσσονται μεταξύ πολιτών, κρατών και αγορών στην παγκόσμια σκηνή.


Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς (λαμβάνεται υπόψη ημ/νία σφραγίδας του ταχυδρομείου) στη Γραμματεία του ΠΜΣ.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται ατομικά με σειρά προτεραιότητας μέχρι και την πλήρωση του αριθμού των θέσεων ή το πέρας της προθεσμίας. Η αξιολόγηση υποψηφιοτήτων γίνεται μηνιαίως και ο κατάλογος εισακτέων για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος ενημερώνεται στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου κατά σειρά μήνα.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως και την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017. Μετά την ημ/νία αυτή, οι αιτήσεις λαμβάνονται υπόψη μόνο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Η πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής είναι μέσω της ιστοσελίδας του ΠΜΣ https://pedis.uop.gr/?page_id=3515. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής δήλωσης, η υποψηφιότητα και τα σχετικά δικαιολογητικά δηλώνεται/υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.


Για περισσότερες λεπτομέρειες και τα δικαιολογητικά πατήστε ΕΔΩ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.