WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία»

PEDISΠρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων
Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018


Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσκαλεί για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 υποψήφιους φοιτητές για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία» (Κοινό ΠΜΣ με το Τμήμα Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Κύπρου). Επιπλέον, από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 το ΠΜΣ υλοποιείται σε συνεργασία με το American University in the Emirates (AUE) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).


Το πρόγραμμα είναι 12μηνης διάρκειας (παρακολούθηση μαθημάτων κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά τη θερινή περίοδο) και οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τρεις (3) κατευθύνσεις :

1. Πολιτική Οικονομία της Διεθνούς Επιχειρηματικότητας / Political Economy of International Business,
2. Πολιτική Οικονομία της Διεθνούς Ασφάλειας / Political Economy of International Security,
3. Πολιτική Οικονομία της Διεθνούς Ανάπτυξης / Political Economy of International Development

 

Αντικείμενο του ΠΜΣ
Ο σκοπός του Προγράμματος είναι να μεταφέρει στο/στη σπουδαστή/στρια ένα ευρύτατο θεωρητικό, ιστορικό και πρακτικό οπλοστάσιο γνώσεων και αναλυτικών δεξιοτήτων ώστε να του δίδεται η δυνατότητα να αξιολογήσει και να διαχειριστεί τις προκλήσεις του συνεχώς μεταβαλλόμενου διεθνούς και περιφερειακού συστήματος ασφάλειας και πολιτικής οικονομίας. Το πρόγραμμα σπουδών προτείνει έναν σύγχρονο ορισμό της έννοιας της εθνικής/διεθνούς ασφάλειας που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο διαχωρισμό μεταξύ στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών απειλών ασφάλειας, που επηρεάζουν, όχι μόνο τα κράτη, αλλά και ομάδες συμφερόντων, άτομα και μη κρατικούς δρώντες.

Ως εκ τούτου το πρόγραμμα θα παρουσιάσει αναλυτικά και κατά προτεραιότητα το σύνολο των ιδεολογικών, στρατιωτικών, οικονομικών, τεχνολογικών, επικοινωνιακών, ενεργειακών και πολιτικών παραμέτρων που συνθέτουν την εθνική ισχύ και τον τρόπο με τον οποίο αυτή έχει κατανεμηθεί σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τόσο από πολιτική, όσο και από οικονομική άποψη. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ερευνητική διάσταση των εξεταζόμενων γνωστικών πεδίων. Οι σπουδαστές του προγράμματος θα κληθούν να ερευνήσουν ζητήματα όπως (α) ο τρόπος με τον οποίο καθορίζονται οι διεθνείς οικονομικές και στρατιωτικές−πολιτικές σχέσεις, (β) ο ρόλος των διεθνών επιχειρήσεων στη διαμόρφωση αυτής της πολιτικής, (γ) η διεθνής ανάπτυξη και ασφάλεια.

 

Δίδακτρα
Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων ύψους 3.500€, τα οποία καταβάλλονται σε δόσεις, ως εξής: 1.000€ με την εγγραφή, 1.250€ έως 28-2-2018 και 1.250€ έως 30-5-2018.


Για την υποβολή των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά πατήστε εδώ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.