WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

ΠΜΣ «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς»

PanAigaiou2016Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο:

«Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς»
(ΦΕΚ 1049/25.07.05, τ. Β’ όπως αντικαταστάθηκε από το ΦΕΚ 2064/29.07.14, τ. Β’),

 

το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς με τις κατευθύνσεις:

• Χρηματοοικονομική Μηχανική (Financial Engineering)
• Μηχανική της Διοίκησης (Management Engineering)
• Διοίκηση και Οικονομία Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων

 

Αντικείμενο και στόχοι του Π.Μ.Σ. είναι η παραγωγή και η μετάδοση γνώσεων, τεχνογνωσίας, μεθοδολογιών, εργαλείων στον διεπιστημονικό χώρο της τεχνολογίας, οικονομικής και διοίκησης. Το Π.Μ.Σ. στοχεύει να προσδώσει στους αποφοίτους του ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως η ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης πολύπλοκων προβλημάτων που συνδυάζουν πολλαπλούς τομείς της τεχνολογίας, πληροφορικής, διοίκησης και οικονομίας. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. αποκτούν στιβαρές δεξιότητες σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης της τεχνολογίας, ελαχιστοποίησης της σπατάλης πόρων και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, χρήσης της καινοτομίας για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, και δημιουργίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων σε νέες τεχνολογίες.

 

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε εννέα (9) μαθήματα που διεξάγονται κατά τη διάρκεια δύο (2) διδακτικών περιόδων και β) εκπόνηση διπλωματικής εργασίας κατά το τελευταίο πεντάμηνο του προγράμματος.

Το ΠΜΣ υλοποιείται σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης με πρότυπες συνδυαστικές μορφές εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) ένα πενθήμερο κύκλο εντατικών διαλέξεων που πραγματοποιείται στην έδρα του Τμήματος στην αρχή κάθε διδακτικής περιόδου (Νοέμβριο και Μάρτιο), β) ηλεκτρονικές διαδικασίες σύγχρονης μάθησης, με αξιοποίηση σχετικής πλατφόρμας, που υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια όλων των εβδομάδων σπουδών των διδακτικών περιόδων και γ) πενθήμερη εξεταστική περίοδο που θα διεξάγεται επίσης στην έδρα του Τμήματος, στο τέλος κάθε διδακτικής περιόδου. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις κάθε είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως εργασίες, ασκήσεις κ.λπ., είναι υποχρεωτική.

 

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς» κατ’ ανώτατο όριο εξήντα (60) μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.