WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Συμμετοχή του σχολείου μας – Ευρωπαϊκό Πρότυπο – στο Πανελλήνιο Τουρνουά Σκακιού

Europaiko Protypo2016Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο σε συνέχεια της πρώτης θέσης που κατέκτησε στο τουρνουά σκακιού στο οποίο συμμετείχαν σχολεία από όλη την Αττική, στις 8-9 & 10 Απριλίου έλαβε μέρος στο Πανελλαδικό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στο Λουτράκι.


Ήταν μία πολύ μεγάλη εμπειρία, μία φανταστική ομάδα, με συνεργασία, αρμονία και πειθαρχεία. Η 4η θέση που πέτυχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκακιού ήταν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που μόνο τυχαία δεν ήρθε!! Το σχολείο μας κατάφερε να δώσει στοιχεία ομαδικότητας και ισορροπημένης ανάπτυξης γιατί πέρα από τη διδασκαλία του σκακιού στο πλαίσιο των παιδαγωγικών παιχνιδιών στο βασικό πρόγραμμά του, δίνει μεγάλη σημασία στη ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών με δραστηριότητες που έχουν σκοπό την ανάπτυξη της συναισθηματικής τους νοημοσύνης.


Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και στο ατομικό πρωτάθλημα είχαμε τη συμμετοχή των μαθητών μας σε όλες τις κατηγορίες (από την Α Δημοτικού έως και την Α Γυμνασίου). Όλα τα αποτελέσματα των μαθητών μας ήταν αξιόλογα με πιο σημαντικές τις διακρίσεις των μαθητών της Α Δημοτικού Γιάννη Ντουνιά και της Δ Δημοτικού Κωνσταντίνου Μέρτογλου οι οποίοι κατέκτησαν και οι δύο την 7η θέση στην πανελλήνια κατάταξη.


Θα θέλαμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους γονείς για τη μεγάλη υποστήριξη και ένα μεγάλο μπράβο στη δασκάλα και προπονήτριά τους την κα Νατάσα Παγάνογλου.

Ας είναι η μεγάλη μας επιτυχία μια αφορμή να ανοίξουμε τη συζήτηση για τη σημασία του μαθήματος του σκακιού στο ωρολόγιο πρόγραμμα και να συμβάλλουμε ώστε να εδραιωθεί και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

 

EurProt skaki0417a   EurProt skaki0417b 

EurProt skaki0417c    EurProt skaki0417d 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.