WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Ημέρα Σταδιοδρομίας & Δικτύωσης 2017 για τους φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή 85 επιχειρήσεων και φορέων

IHU ktirioΓια 7η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση «Ημέρα Σταδιοδρομίας & Δικτύωσης 2017» που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο Nikopolis της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 85 εταιρίες και φορείς - εκ των οποίων οι 21 συνεργάζονται για πρώτη φορά με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος - και φοιτητές και των τριών Σχολών του Πανεπιστημίου.


IHU ImeresStad0317aΣτη φετινή εκδήλωση, το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας αιτήθηκε από τις συμμετέχουσες εταιρίες να ανακοινώσουν πρωθύστερα τις κενές θέσεις εργασίας,. Μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, οι εκπρόσωποί των εταιριών γνώρισαν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου και τους ενημέρωσαν για τις θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Επιπρόσθετα, οι φοιτητές πληροφορήθηκαν για την τρέχουσα κατάσταση στην παγκόσμια αγορά εργασίας ενώ δέχτηκαν πρακτικές συμβουλές αλλά και δικτυώθηκαν με τα στελέχη των εταιριών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εβδομαδιαία προπαρασκευαστικά εργαστήρια του Γραφείου Διασύνδεσης, όπως «Προετοιμασία Βιογραφικού» (Ηow to Craft an Effective CV), «Συνέντευξη και Γλώσσα Σώματος» (Mock Interviewing and Body Language) και το πιο εξειδικευμένο με τίτλο «Αποκτώντας τα Μέγιστα σε μια Ημέρα Σταδιοδρομίας» (Getting the most out of a Career Fair), που συνέβαλαν καθοριστικά στην άψογη προετοιμασία τους, ενώ υποστηρίχθηκε με ατομική συμβουλευτική για όσους συμμετέχοντες είχαν την ανάγκη πιο εξατομικευμένης βοήθειας.


IHU ImeresStad0317bΣτα θετικά της εκδήλωσης θα πρέπει να προστεθεί η κατά γενική ομολογία εταιριών και φοιτητών -κατόπιν αξιολόγησης- άψογη διοργάνωση και το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και ο επαγγελματισμός των φοιτητών που αποτυπώθηκε από την επιθυμία των εταιριών για συνέχιση της συνεργασίας τους με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.


Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) αποτελεί το πρώτο και μόνο ελληνικό δημόσιο αποκλειστικά αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της χώρας.

Παρέχει είκοσι (20) μεταπτυχιακά προγράμματα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας στους τομείς της οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων, του περιβάλλοντος, της βιώσιμης γεωργίας, της ενέργειας, της πληροφορικής, του σχεδιασμού προϊόντων, της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της νομικής επιστήμης.

 

*Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.