WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό»

Xatzivei2015Η Σχολή Χατζήβεη συμμεριζόμενη την άποψη πως τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, πως είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους, για μια ακόμη χρονιά θα συμμετάσχει ως εξεταστικό κέντρο στοv διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό». Πρόκειται για τοv μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ψυχαγωγικό διαγωνισμό στον κόσμο και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σ’ εκείνους που έχουν υψηλή επίδοση στα μαθηματικά.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές της Β΄ Δημοτικού έως και της Γ΄ Λυκείου. Τα θέματα δεν απαιτούν ειδικές και ιδιαίτερες γνώσεις των μαθηματικών, έχουν τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, έχουν ως επί το πλείστον διασκεδαστικό χαρακτήρα, είναι ελκυστικές στους μαθητές και δεν απαιτούν ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να τις αντιμετωπίσει κανείς.


Xatzivei KagkouroΌλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον και ευχάριστο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους. Επιπλέον ένας μεγάλος αριθμός διαγωνιζόμενων παίρνουν επιπρόσθετα βραβεία με βάση την επίδοσή τους.

Φέτος ο διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 9 το πρωί και η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή κόστους 12,5 €.


Η Σχολή Χατζήβεη όντας Κέντρο Εξέτασης μπορεί να φιλοξενήσει και μαθητές άλλων σχολείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.kangaroo.gr

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει στη Γραμματεία του σχολείου, Αδάνων 17, Νέα Φιλαδέλφεια και ώρες 9:00-15:00.

 

*Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.