WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Πρόσκληση σε παρουσίαση μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Europaiko Protypo2016Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 15/2/2017 και ώρα 18:00 στο χώρο του Σχολείου μας στη παρουσίαση που διοργανώνουμε σχετικά με τη μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Η Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό είναι μια πρωτοβουλία του Σχολείου μας που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, ενώ συνάδει παράλληλα και με τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για το ομαλό «πέρασμα» των μαθητών από τη μία στην άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα.


Στόχος της Μετάβασης είναι οι μαθητές του Νηπιαγωγείου να εξοικειωθούν με το ευρύτερο πλαίσιο και τις διαδικασίες του Δημοτικού, να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για την Α’ Δημοτικού. Μέσα από βιωματικές και πρωτότυπες δραστηριότητες οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ενθαρρύνονται να απομυθοποιήσουν και να αποβάλουν το άγχος και τις φοβίες, (που συχνά ξεκινούν από τους μεγάλους, όσον αφορά την ετοιμότητα των παιδιών για την καινούργια βαθμίδα). Μαθητές και εκπαιδευτικοί και από τις δυο βαθμίδες θα έρθουν σε επαφή και θα αλληλεπιδράσουν σε εβδομαδιαία βάση, πάνω σε ένα θέμα που θα αποφασιστεί από κοινού και θα γίνει αντικείμενο επεξεργασίας μέσα από τη μέθοδο Project.


Οι μαθητές και των δύο βαθμίδων θα αξιολογούνται ως προς το γνωστικό αντικείμενο αρχικά από τον εκπαιδευτικό κάθε βαθμίδας, αλλά και από τις επιμέρους δραστηριότητες, όπως τα σχέδια εργασίας (projects). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι μαθητές θα κλιθούν να αξιολογήσουν οι ίδιοι τη διαδικασία στο τέλος του προγράμματος.


Θα σας περιμένουμε να βιώσετε μαζί μας την εμπειρία που αποκομίζουν καθημερινά δάσκαλοι και μαθητές.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.