WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Επιστημονικό Συνέδριο: Το Κριτικό Έργο του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, 17-18 Φεβρουαρίου 2017

Panagiotopoulos kritikoergoΜε αφορμή τη συμπλήρωση 135 χρόνων από τη γέννηση (1901) και 35 χρόνων από το θάνατο (1982) του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, συνδιοργανώνεται Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα Το κριτικό έργο του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου από τους Φίλους του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά και τη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου. Το συνέδριο εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για τη Γενιά του Μεσοπολέμου. Θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου (16.00- 19.30) και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 ( 09.00 - 15.00), στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.


Σκοπός του Επιστημονικού Συνεδρίου είναι η ανάλυση, αξιολόγηση και ανάδειξη του κριτικού έργου του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, έργου ογκώδους και σπουδαίου, που εκτείνεται σε όλο το εύρος της κριτικής σκέψης: βιβλιοκριτικής, λογοτεχνικής και φιλολογικής κριτικής, δοκιμιακής και κοινωνικής, κριτικής της τέχνης.


Η σπουδαιότητα του Συνεδρίου έγκειται στο γεγονός ότι, ενώ το λογοτεχνικό έργο του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου είναι εν πολλοίς γνωστό, το πολύ σημαντικό σε ποιότητα και ποσότητα κριτικό έργο του δεν είναι όσο θα άξιζε γνωστό. Στο Συνέδριο έχουν κληθεί και θα μετάσχουν ειδικοί στο θέμα εισηγητές, κυρίως Πανεπιστημιακοί, οι οποίοι θα ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές της κριτικής σκέψης του πολυδιάστατου κι πολυδιαβασμένου συγγραφέα, ο οποίος υπηρέτησε επί μισόν αιώνα όλα τα είδη του λόγου.


Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.