WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο 25.1.2017

Europaiko Protypo2016Αγαπητοί γονείς, με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο Σχολείο μας την Τετάρτη και ώρα 18.00 με αφορμή τη παρουσίαση που διοργανώνουμε σχετικά με τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.


Η Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια πρωτοβουλία του σχολείου μας που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, ενώ συνάδει παράλληλα και με τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για το ομαλό «πέρασμα» των μαθητών από τη μία στην άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα.

 

Στόχος της Μετάβασης είναι οι μαθητές του Δημοτικού να εξοικειωθούν με το ευρύτερο πλαίσιο και τις διαδικασίες του Γυμνασίου, να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για το Γυμνάσιο, φροντίζοντας να καλύψουν το γνωστικό – μαθησιακό και κοινωνικό - συναισθηματικό μέρος της Μετάβασης. Μέσα από βιωματικές και πρωτότυπες δραστηριότητες οι μαθητές της Στ΄ τάξης ενθαρρύνονται να απομυθοποιήσουν και να αποβάλουν το άγχος και τις φοβίες, που συχνά γονείς και εκπαιδευτικοί μεταδίδουν για ένα «αυστηρό» και γνωστικά «δύσκολο» γυμνάσιο.

 

Το γεγονός δε ότι το Σχολείο μας διαθέτει τη βαθμίδα του Γυμνασίου βοηθάει ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες μετάβασης, αφού μαθητές και εκπαιδευτικοί εμπλέκονται και αλληλεπιδρούν με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο σε καθημερινή βάση. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις διαδικασίες και το μαθητικό δυναμικό του Δημοτικού, αλληλεπιδρώντας όχι μόνο ως προς τον κοινωνικό – συναισθηματικό τομέα, αλλά και ως προς την επεξεργασία δεδομένης ύλης, με συγκεκριμένες γνωστικές δραστηριότητες που βοηθούν την ανάπτυξη επιπρόσθετων δεξιοτήτων στους μαθητές, όπως για παράδειγμα την εκμάθηση νέων και διαφορετικών στρατηγικών επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων.

 

Τέλος, οι μαθητές και των δύο βαθμίδων θα αξιολογούνται ως προς το γνωστικό αντικείμενο αρχικά από τον εκπαιδευτικό κάθε βαθμίδας, αλλά και από τις επιμέρους δραστηριότητες, όπως τα σχέδια εργασίας (projects). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι μαθητές θα κλιθούν να αξιολογήσουν στο τέλος την ίδια τη διαδικασία της μετάβασης, μέσα από ένα ημι-δομημένο ερωτηματολόγιο.

Θα σας περιμένουμε να βιώσετε μαζί μας την εμπειρία που αποκομίζουν καθημερινά καθηγητές και μαθητές.

Πληροφορίες: κα Καρύγιαννη, 210 9618626

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.