WHAT ARE YOU LOOKING FOR?

Popular Tags

Δελτία τύπου

«Αλλάζω το παιδί μου σημαίνει αλλάζω τον εαυτό μου» - Σεμινάριο από την Ελένη Λιβανίου στα Εκπαιδευτήρια ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

Augouleas Linardatos newΤα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου εγκαινιάζοντας και φέτος τον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και κοινό, φιλοξενεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου μια εξαιρετική ομιλία από την κα Ελένη Λιβανίου με θέμα:

«Αλλάζω το παιδί μου σημαίνει αλλάζω τον εαυτό μου»


Στόχος αυτής της ομιλίας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς πάνω σε θέματα που αφορούν τον γονεϊκό ρόλο και το παιδί τους ως μαθητή και να συνειδητοποιήσουν την απαίτηση για συνεχή επαγρύπνηση καθώς το παιδί μεγαλώνει, ωριμάζει και εξελίσσεται. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό των παραμέτρων που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις γονιού-παιδιού και τα όριά τους, την καθημερινότητα της μελέτης και το γνωστικό προφίλ των παιδιών, τη συμπεριφορά τους και την επίδραση, τέλος, της οικονομικής κρίσης στη διαμόρφωση αυτών των σχέσων. Όλα αυτά περνούν μέσα από το πρίσμα της «Αλλαγής» και είναι γονεϊκό μας χρέος να σκύψουμε πάνω από τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του παιδιού μας με ενσυναίσθηση και αποδοχή.


GoneikosRolosΗ Ελένη Λιβανίου είναι Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος με Διδακτορικό στη γνωστική και εκπαιδευτική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Sussex Αγγλίας. Το ερευνητικό της έργο είναι πάνω στο σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΕΠΥ), τη Δυσλεξία και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Σπούδασε, έζησε κι εργάστηκε στην Αγγλία μέχρι το 1991 και μέχρι το 2002 δίδασκε σε έκτακτα προγράμματα του Πανεπιστημίου του Sussex στην Αγγλία. Τώρα συνεργάζεται με το Nottingham Trent Πανεπιστήμιο της Αγγλίας σαν εξωτερικός συνεργάτης του προγράμματος Master in Inclusive Education και είναι εξωτερικός Σύμβουλος προγραμμάτων εκπαίδευσης του University of East London. Aπό το 1995 είναι υπεύθυνη του τμήματος Μαθησιακών Δυσκολιών της Ειδικής Διαγνωστικής, Θεραπευτικής και Ερευνητικής Μονάδας "Σπύρος Δοξιάδης" στην Αθήνα. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας από το 1998 και μέλος της European Dyslexia Association από το 2009. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των ομαδικών και ατομικών ερευνών της σε θέματα που αφορούν στις Μαθησιακές δυσκολίες και στα Προβλήματα Συμπεριφοράς. Το ερευνητικό της έργο και η εμπειρία της στον χώρο της εκπαίδευσης συνοψίζονται στο βιβλίο της "Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς στη κανονική τάξη" (2004), Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.


Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

*Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: https://eduadvisor.gr/arthra/deltia-typou-ekpaideftika

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.